Vineri, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei localităţii Aninoasa, a avut loc lansarea cărţii „Aninoasa-O monografie…sentimentală…”, autor Elena Spânu, o fostă profesoară de română, care a vrut să lase ceva localităţii de origine.
Volumul este o „mică istorie” a localităţii, care „aduce în prim plan oameni şi locuri de lângă noi, care au fost sau mai există încă”, aşa cum spune primarul comunei, Constantin Maricescu, în Cuvântul Înainte al localităţii.
Cei care au primit cartea, au fost aninoşenii care au venit la Ziua Localităţii, dar şi oficialităţile care au onorat invitaţia de a fi prezente la eveniment, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi primari din localităţile învecinate.
„Mi se pare că este un act de datorie faţă de copii, ca să îşi afle originile, să citească despre istoria comunei şi să ştiţi că istoria comunei Aninoasa este una teribilă, e o istorie veche, iar aninoşenii sunt nişte oameni deosebiţi. În doi ani am strâns materialul şi material mai este pentru încă o carte, dar este foarte greu de ordonat. Ceea ce este în carte nu este tot ceea ce am avut de gând să scriu dar sper, ca la o viitoare ediţie, să adaug restul. „, spune Elena Spânu. Cartea a fost publicată cu sprijinul financiar al primăriei şi cuprinde de la legende, povesti, mici istorioare, până la fotografii din istoria localităţii.
Elena Spânu a mai publicat şi „Dascălii Aninoasei”, o altă carte de succes, scrisă cu efort, alături de o colegă de catedră.