În perioada 25-26 aprilie 2024 a avut loc cea de a XV-a ediție a Conferinței naționale pentru studenți intitulată Școala între tradițional și modern, organizată de colectivul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, din cadrul Universitații Valahia din Târgoviște.
În acest context au fost prezentate de către studenți/cursanți din ciclurile de licență, master, doctarat și programe postuniversitare peste 40 de lucrări pe teme divese, din domeniul psihologiei și științelor educației. Alături de studenții Universității Valahia din Târgoviște, care se pregătesc pentru o carieră didactică, s-au regăsit studenți din alte universități precum: Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea Tehnică de Construcții din București și Universitatea din București.
De asemenea, conferința a capătat amploare prin workshopurile pentru studenți și cadre didactice, organizate în contextul acesteia.
Astfel, în prima zi a conferinței au avut loc trei workshop-uri care s-au bucurat de un real interes în rândul participanților: Instrumente de lucru utilizabile în contextul educației copiilor cu cerințe educative speciale suținut de prof. Magdalena Stoica – Director Școala Gimnazială Specială Târgoviște și prof. Irina Anne Marie Ilie – Metodist pentru învățământul special, Fake news / good news… Cum recunoaștem și cum combatem dezinformarea, mis-informarea, mal-informarea?” coordonat de asist. univ. drd. Cristina Alexandru și ing. Adrian Drăgoescu și O călătorie STEAM – de la preșcolari la adolescenți, moderat de prof. univ. dr. Gabriel Gorghiu și lector univ. dr. Camelia Delia Voicu .
În cea de a doua zi a conferinței a avut loc și un teatru forum, intilulat Democrația nu așteaptă! Ia atitudine acum!” care a abordat problematica Bullying-ului. Activitatea a fost susținută de Asociația “Tineri pentru Europa de Mâine”, în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, fiind coordonată de Maria Mândruța Andreescu și Vlăduț Andreescu
Conferința a reunit peste 100 de participanți și a constituit, pentru toți cei prezenți, un context de învățare experiențială, colaborativă, participativă și relevantă, menită să conducă la reflecții și analize de substanță cu privire la complexitatea fenomenului educațional.