Conferință internațională de robotică organizată de Colegiul Național „Constantin Carabella”

Folosind oportunitatea oferită de programul Erasmus+, Acțiunea cheie 2, a fost inițiat un proiect de parteneriat strategic pentru educatie, Robotics ON, ce oferă elevilor participanți oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile STEM si de a deveni lideri în domeniul științei și tehnologiei. Scopul proiectului este acela de a crește numărul de tineri programatori experimentați, în comunitățile școlilor partenere.

Proiectul coordonat de Colegiul Național Constantin Carabella se află în parteneriat cu alte 3 școli din UE și cu două companii private de software.

„Ne apropiem de finalul proiectului, elevii din grupurile de robotică înființate în cele 4 școli partenere au reușit construirea unor roboți care să satisfacă nevoi pe care le-au identificat la nivelul școlii.

De exemplu, elevii de la Colegiul Național Constantin Carabella au realizat un site unde ii învață pe elevii de gimnaziu sa construiască un robot, partea hardware cât și software, încă din ciclul gimnazial.” A spus prof. Teodora Popa, director adjunct şi manager de proiect.

Un rol deosebit în dezvoltarea competenţelor digitale şi antreprenoriale revine celor doi parteneri privaţi din proiect-SC SKA NET şi SC IMPLEMENT 24SOFTWERE.

„Noi participăm la cea mai mare competiție de robotică din lume, și în fiecare an trebuie proiectat un robot.” Dinu Cristian, elev în clasa a XII-a CNCC.

„3D-ul ne ajută foarte mult în robotică, ori să facem chestii care pe piață nu există, ori încercăm sa multiplicăm ceva ce deja avem, pentru că de multe ori este mult mai rezistent și mai ieftin” Alexandra, elev clasa a XII-a al CNCC.

Pe parcursul conferinței, elevii de clasa a XI-a și a XII-a au creat o copie 3D a Turnului Chindiei.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro