kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Casa Corpului Didactic Dâmbovița, ”a doua școală” pentru dascălii dâmbovițeni

Casa Corpului Didactic Dâmbovița va derula anul acesta școlar o nouă serie de cursuri de perfecționare a cadrelor didactice dâmbovițene. Este vorba despre 25 de programe avizate de Ministerul Educației și două acreditate, pentru toate așteptându-se, însă, aprobarea bugetului acestui an, ulterior urmând să se stabilească dacă fondurile vor acoperi toate cererile primite sau se va face o selecție.

Potrivit informațiilor oferite de prof. Aurora Solomon, directorul Casei Corpului Didactic Dâmbovița, cele două programe acreditate fac parte din proiectul „Dezvoltarea resurselor umane în învățământul preșcolar”, adresat la 400 de cadre didactice din mai multe județe.

Acesta nu este singurul proiect la care CCD este partener sau colaborator, câteva exemple în acest sens fiind ”Optim E-Manager” , ”For Edu”, proiectul Comenius Regio ” ”Voluntariat pentru o viață mai bună”, în colaborare cu Școala I.Al.Brătescu Voinești și Asociația ”Ambasadorii prieteniei”. Acest ultim proiect este coordonat de CCD, fiind derulat alături de parteneri din spectrul educațional, din regiunea Martfu, Ungaria. Despre acest proiect, directorul Aurora Solomon spune că este foarte important, având în vedere percepția asupra voluntariatului în țara noastră, unde acesta nu este perceput ca fiind firesc, așa cum se întâmplă în celelalte state europene.

Despre cursurile de perfecționare a cadrelor didactice, directorul CCD spune că sunt esențiale pentru că formarea dascălilor în facultate nu acoperă bine zona psihopedagogică. În plus, în ziua de astăzi, meseria de dascăl nu mai este aleasă dintr-o vocație, deși ar trebui, pentru că ei oferă apoi exemple elevilor în fața cărora vin, o generație care are nevoie de o educație bazată pe valori.

”Cursurile acestea de formare continuă au menirea de a veni în acelor nevoi personale și profesionale, fiindcă cel care solicită un anume curs de formare o face în cunoștință de cauză. Adică el știe de ce mai are nevoie, în afară de faptul că se perfecționează continuu, fiecare cadru didactic poate accesa aceste cursuri de formare continuă, pe tot parcursul vieții, pentru că trebuie să fii în ritm cu tot ceea ce este nou, să te sincronizezi cu o nouă generație, dacă este să ne raportăm la actuala generație de copii, adolescenți, tineri, cărora trebuie să le facem față nu numai ca specialiști, ci și ca atitudine”, spune Aurora Solomon.

Printre cursurile de perfecționare se numără ”Abilităţile emoţionale şi sociale ale copiilor”, ”Arta comunicării nonconflictuale”, ”Copiii hiperactivi – cum lucrez cu ei? ” sau ”Violenţa în mediul şcolar”. Pentru mai multe informații, cei interesați pot accesa site-ul instituției, www.ccd-dambovita.ro, recent îmbunătățit, unde pot găsi tot ceea ce îi interesează despre programele de formare, proiecte, revista Graiul Dâmboviței sau alte tipuri de activități.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media