Cadrele didactice de la liceul „Voievodul Mircea’’ din Târgovişte se formează în domeniul leadership-ului educaţional

În cadrul proiectului „Creșterea calității în învățământ prin armonizarea cu alte sisteme de învățământ europene”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, KA1, trei dintre profesorii Liceului „Voievodul Mircea”, Carmen Ion, Diana Oprea și Loredana Moinea, au participat la cursul de formare „School Leadership in Practice”. Cursul a avut loc în Malta, în perioada 10 – 14 mai 2018. Participarea la acest curs a reprezentat o șansă de a descoperi modelele educaționale oferite de alte țări europene,  de a înțelege și a ne „inspira” asupra modului de integrare a noilor metode și instrumente de predare pentru a promova calitatea în educație.

Prima întâlnire a cursului „School Leadership in Practice” a constat într-o prezentare interactivă a competențelor cheie și abilități pentru secolul XXI. De asemenea, au avut loc discuții cu privire la problemele cheie cu care se confruntă școala în contextul învățării prin cooperare și colaborare, al învățării mixte și al conceptului flipped classroom.  În cea de-a doua zi, am descoperit o gamă largă de instrumente bazate pe TIC, web și resurse din biblioteci digitale  menite a îmbunătăți activitatea de management într-o unitate școlară. Activitatea din cea de-a treia zi s-a concentrat pe două mari momente, ambele respectînd aceeași metodă de lucru: învățarea bazată pe proiecte: a) prezentarea unor exemple de bune practici din țări precum Spania și Italia; b) partea aplicativă, cursanții fiind împărțiți în echipe multiculturale și primind un proiect cu mai multe sarcini de lucru. Tema discuțiilor din a patra zi a cursului a fost calitatea în școală, iar cele trei arii tematice abordate au fost: planificarea strategică, controlul și asigurarea calității, orientarea și consilierea în carieră.

În ultima zi a cursului, am vizitat o școală locală implicată în aceste subiecte și am discutat cu profesorii și directorii despre experiențele și opiniile lor privind sistemul de învățământ maltez…

… și vizită culturală în Valletta, declarată Capitală Culturală Europeană în anul 2018!

Prof. Diana Oprea

Liceul „Voievodul Mircea”, Târgovişte

Acest proiect a fost finanţat cu spijinul Comisiei Europene.

Aceast material  reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro