Programul de dezvoltare a învăţământului profesional şi tehnic”Alege-ţi drumul”, pentru care Ministerul Educației a accesat, în timpul șefiei lui Daniel Funeriu, 100 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile POS-DRU, se pare că are priză la elevii dâmbovițeni. Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar, s-au înscris la învățământul profesional 491 candidați, în planul de școlarizare fiind 22 clase de învățământ profesional în județ.
Cele mai multe solicitări sunt pentru calificările bucătar, ospătar (Colegiul Economic), mecanic auto (Liceul Tehnologic C. Brâncoveanu, Liceul Tehnologic Goga Ionescu Titu, Liceul Tehnologic Tărtășești), frigotehnist (Liceul Tehnologic Iordache Golescu Găești), mecanic agricol (Liceul Tehnologic Băleni).
Și liceele Aurel Rainu Fieni, Dr.Angelescu Găești, Nicolae Ciorănescu Târgoviște, Transporturi Auto Târgoviște, Voievodul Mircea și Petrol Moreni oferă locuri pentru învățământul profesional.
Elevii vor pot opta pentru învăţământul profesional după finalizarea clasei a IX-a, iar şcoala durează doi ani: în primul an, se face 40% teorie şi 60% practică, iar în cel de-al doilea an-25% teorie şi 75% practică. În fiecare an, se organizează stagii de practică la angajator, iar elevii vor semna o convenţie de stagiu împreună cu unitatea de învăţământ şi angajatorul. La finalizarea studiilor, elevii vor susţine un examen de certificare profesională care permite angajarea în România sau în UE. De asemenea, ei primesc certificat de absolvire a învăţământului obligatoriu, iar dacă nu doresc să se angajeze după absolvirea şcolii profesionale pot continua studiile la liceu.
În anul școlar 2013-2014, 410 elevi dâmbovițeni au beneficiat de programul de dezvoltare a învăţământului profesional şi tehnic”Alege-ţi drumul”.