Elevii de la ”Constantin Cantacuzino” , la atelierul „Fără violență verbală” organizat de Asociația Be You

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată astăzi la Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” din Târgoviște prin atelierul „Fără violență verbală” organizat de Asociația Be You. Atelierul a avut ca scop prevenirea intoleranței, a violenței și a discursului instigator la ură în școală și în afara ei. Atelierul „Fără violență verbală”  face parte din evenimentele de diseminare ale proiectului Erasmus+ de „The Power of Words”.

Energizerele și jocurile de cunoaștere ne-au apropiat și ne-au deschis calea către discuții interactive și activități de echipă având ca temă centrală fenomenul de bullying și discursul instigator la ură. Elevii și-au exprimat opiniile și ideile despre cele două fenomene împărtășind din experiența lor. Împreună am identificat cauze și consecințe pe care le generează aceste fenomene și am căutat soluții pentru prevenirea și diminuarea acestora.

A doua parte a evenimentului a stimulat creativitatea elevilor, aceștia având ca sarcină transformarea unor  desene negative, ce exprimau violență și instigare la ură,  în desene pozitive. Această activitate a demonstrat puterea viziunii și a voinței de acțiune, iar elevii au ajuns la concluzia că depinde de propria persoană modul în care privesc lucrurile și alegerea de a le schimba și de a lua atitudine.

De asemenea, în cadrul evenimentului elevii și-au dezvoltat și aptitudini precum: lucrul în echipă, prezentare, autoprezentare, vorbitul în public și creativitate.

Ne-a bucurat modul de implicare și colaborare al elevilor și sperăm ca și în acest an să reușim să fim cât mai prezenți în comunitatea cu activități nonformale, activități de care tinerii au cu adevărat nevoie și care vin să completeze formarea lor alături de școală. Vă încurajăm să urmăriți evenimentele noastre viitoare pe pagina www.beyou.ml  și să veniți alături de noi http://beyou.ml/ro/faraviolentaverbala.

Asociația Be You

Centru Medical Valeriana Revelion Rodiv Gaesti


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro