Uzina Automecanica Moreni „curtată” din nou de General Dynamics

Reprezentanţii General Dynamics au început să „curteze” din nou Uzina Automecanica Moreni! Vestea ne-a fost dată chiar de liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu care susţine că americanii de la General Dynamics sunt interesaţi de o colaborare cu Moreniul pentru realizarea transportorului flotabil. Potrivit acestuia, după vizita efectuată în fabrică, cei de la General Dynamics  au rămas uimiţi de multitudinea de capabilităţi pe care Uzina Automecanica Moreni le are,  lucru  care ar fi simplificat foarte mult şi colaborarea cu partea română pe offsetul Piranha 5. După vizita făcută la Moreni, reprezentanţii General Dynamics au declarat că nu înţeleg de ce au fost „dirijaţi” către UMB.

„Săptămâna trecută reprezentanţi ai General Dynamics au venit la Automecanica Moreni pentru a discuta de capabilităţile pe care societatea le are în condiţiile în care s-ar dori, de comun acord, să dezvoltăm un transportor flotabil. Aşa cum ştiţi, cerinţa Armatei a fost… un număr de 229 de transportoare neflotabile, iar diferenţa până la 600 – transportoare flotabile. În prezentarea pe care  Uzina Automecanica Moreni a făcut-o celor de la General Dynamics, cei doi reprezentanţi, plus reprezentantul din România au rămas uimiţi de multitudinea de capabilităţi pe care Uzina Automecanica Moreni le are, lucru care ar fi simplificat foarte mult colaborarea cu partea română pe offsetul Piranha 5.

 Ba chiar, la un moment dat, unul dintre delegaţi pur şi simplu şi-a pus mâinile în cap  şi a zis „de ce am fost dirijaţi, la vremea aceea, spre Bucureşti?”. Noi nu vrem să luăm pâinea de la gura celor de la UMB, dar putem contribui la rezolvarea acestui deziderat Piranha 5 care trebuie executat la UMB şi care în momentul de faţă ştim foarte bine că scârţâie. Noi putem să intervenim, ca parteneri, să colaborăm la execuţie, asamblare carcasă, la execuţie de sudură carcasă, sablare, vopsire carcasă. Putem să executăm o multitudine de lucrări şi în felul acesta am sprijini atât UMB, cât şi General Dynamics.

Pe de altă parte una din discuţiile foarte importante a fost să găsim un punct comun de colaborare în ceea ce priveşte maşina flotabilă şi aici Moreniul a mers pe programul acela din 2011, Programul Strategic Naţional TBT 8×8 de a realiza împreună această maşină. Propunerea Moreniului este ca împreună cu General Dynamics să executăm pentru Ministerul Apărării Naţionale transportorul flotabil şi în 2026, cum este în prezent programul MAPN, să le punem în curte acest transportor… A rămas ca, în timpul cel mai apropiat, cei de la General Dynamics să iniţieze o venire în România a specialiştilor lor pentru a discuta cu specialiştii de la Automecanica toate aceste oportunităţi, care ar putea fi prezentate MAPN astfel încât să intrăm pe acel Program TBT”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro