Un partener IVECO va asambla camioane militare în Dâmbovița

Distribuie:

Un partener IVECO va construi o capacitate de producție în Dâmbovița, la Petrești, unde se vor asambla și camioane militare de tonaj greu. Primăria comunei a  pus la dispoziția investitorului 4,5 ha de teren pentru realizarea acesteia. Conform președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran, consilier pe probleme de ordine publică al premierului, construcția halelor ar urma să înceapă la finele acestei luni.

 ,,La sfârşitul lunii august o să înceapă lucrările pentru firma care lucrează în colaborare cu IVECO, de fapt este un reprezentant al IVECO, care va începe lucrările pentru construcţia fabricii de la Petreşti unde se vor asambla camioane IVECO. Pot să vă spun că au intrat în concurenţă trei judeţe pentru treaba asta, Sibiu, Braşov şi ulterior Dâmboviţa. Cred eu că felul în care s-a prezentat situaţia şi avantajele care sunt, începând de la apropierea de autostrada Bucureşti – Piteşti, dar şi altele, i-au determinat pe cei de la IVECO să-şi îndrepte partenerul să construiască în Dâmboviţa această fabrică. Adică… un lucru concret care se întâmplă până în alegeri, ca să nu zică lumea că este campanie. O să vă obişnuiţi cu mine şi o să se obişnuiască şi PSD-iştii că în momentul în care spun că fac ceva fac chiar dacă lucrurile se petrec mai greu decât mi-aş dori eu şi oricare dintre noi, dar lucrurile se vor face” a spus Guran.

Conform acestuia, la Petreşti vor lucra în jur de 100 de salariaţi, pentru că este vorba doar de asamblarea pieselor produse în Italia, iar sistemele vor fi în mare parte automatizate. Se pare însă că vor fi deschise 10 service-uri în ţară ale aceluiași investitor, care, pe orizontală, vor crea și alte locuri de muncă.

În speță fiind vorba de asamblarea a unor capacități militare, dacă acestea vor fi achiziționate de armata română, prin clauza de offset, 80% din valoarea contractului ar trebui să ajungă în economia națională prin achiziționarea de bunuri și servicii de pe piața românească.

 “Deja ştiu că se va lucra cu Automecanica Mediaş, cu mai multe întreprinderi de specific care pot să facă elemente. În prima fază vor fi camioane făcute pentru Armată care au un anumit  specific, deci nu sunt camioanele IVECO pe care le vedeţi pe stradă, ci sunt camioane de mare tonaj care vor căra tancuri” a mai declarat  preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran în cadrul unei conferinţe de presă.

Clauza de offset există în legislația românească din 2002, dar statul nu s-a folosit de ea în sprijinul industriei autohtone.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro