Sindicatele din industria de apărare solicită trecerea la MAPN

Întâlnirea recentă dintre liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu şi ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a fost un fiasco total! Ce puţin aşa ne-a lăsat să înţelegem reprezentantul sindicaliştilor din industria de apărare, Constantin Bucuroiu care ne-a dezvăluit faptul că la Ministerul Economiei este o degringoladă totală, un meci continuu, cu lovituri sub centură, între Secretariatul de Stat pe Industria de Apărare şi Romarm, cu consecinţe dezastruoase pentru industria autohtonă de profil.

Acesta este şi motivul pentru care sindicatele din industria de apărare solicită, la unison, să treacă în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, unde speră să găsească mai multă ordine şi disciplină.  „S-a consumat acea întâlnire cu ministrul Economiei, iar rezultatele nu sunt deloc spectaculoase. Adică e o dezorientare totală în cadrul Ministerului Economiei. Plus de asta, în momentul de faţă, este un meci continuu… cu lovituri nepermise între Ministerul Economiei, mă refer la Secretariatul de Stat pe Industria de Apărare şi cei de la Romarm.  În loc să se sprijine şi să acţioneze împreună, făcând un front comun, sunt lovituri nepermise în afara jocului, lucru care nu face altceva decât să împiedice buna desfăşurare a activităţiilor în cadrul Filalelor Romarm şi astfel să fie întârziate foarte multe lucruri. Am tras semnale de alarmă în permanenţă şi le spun mereu „sunteţi un Guvern, un Minister în care acţionează şi Romarm...”. În loc ca Romarm să primească tot sprijinul şi să fie sub coordonarea directă a Ministerului Economiei, în aşa fel încât să putem face paşii pe care îi avem de făcut, o bălăcim că facem cu nemţii…. nu ştiu ce, în partea cealaltă americanii de la General Dynamics… au probleme în desfăşurarea programului pe care îl au cu UMB… şi tot aşa. Noi, sindicatele, alergăm pe la toate uşile să le spunem „măi, fraţilor încetaţi cu porcăria asta, haide-ţi să facem lucrurile bine ca să ieşim din mocirla asta.”.

Cam asta se întâmplă în momentul de faţă. Şi uitaţi-vă că noi, sindicatele, din instituţii de drepturi pentru oameni, ne-am transformat în mediatori între structurile ministerului sau între structurile ministerului şi subordonaţii lor. Deci este o degringoladă totală la nivelul Ministerului Economiei. Nu ştiu de ce mai miră pe cineva că şapte sindicate din industria de apărare şi-au exprimat dorinţa de a merge la Ministerul Apărării Naţionale, că poate găsim mai multă ordine acolo. Deci avem adresă oficială dată chiar ministrului Apărării, Mihai Fifor, de subsemnatul, prin care şapte sindicate din industria de apărare solicită acest lucru, pentru că nu se mai poate. Aici ( la Ministerul Economiei) este ceva ce eu nu am văzut în istoria industriei de apărare. Au ajuns sindicatele să medieze conflicte la nivelul Direcţiei Speciale – Romarm – Ministerul Economiei… şi aşa mai departe”, a semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni şi secretarul Federaţiei Naţionale „Solidaritatea Metal” din Cartel ALFA, Constantin Bucuroiu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro