Secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru a semnat astăzi ,,contractul prealabil cu Compania de Apă Târgoviște’’

Carmen Moraru, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene a semnat astăzi, în aer liber, chiar pe Platoul Prefecturii, situație impusă de pandemia de Covid -19, ,,contractul prealabil cu Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA’’, care a fost reprezentată de directorul general Adrian Dumitru! Este vorba de o fază importantă a proiectului de dezvoltare a  infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița, ,,unul dintre cele mai importante din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM)’’, după cum a declarat Carmen Moraru la Târgoviște.

Aceasta  l-a însoțit pe premierul României, Ludovic Orban în cadrul vizitei de lucru din județul Dâmbovița. De asemenea, secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene a venit și cu un mesaj pentru primarii din județul Dâmbovița pe care îi invită să aplice pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale, pentru că, mai spune aceasta, ,,există fonduri impresionante pentru dezvoltarea infrastructurii de diverse feluri din România’’.

,,Am venit astăzi pentru a arăta că Guvernul României este preocupat de bunăstarea locuitorilor din acest județ. Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița este unul dintre cele mai importante pe care Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) îl are în portofoliu. Are o valoare 396,5 milioane de euro și îmbunătățește viața  unui sfert dintre locuitorii acestui județ, adică 137.000 de locuitori, îmbunătățește infrastructura din 57 de unități administrativ teritoriale ale județului și reabilitează 355 km de rețea de apă și 767 km de rețea de canalizare.

Guvernul României a luat toate măsurile pentru ca implementarea acestui proiect să se desfășoare în bune condiții și în cel mai scurt timp viața oamenilor din această zonă să se îmbunătățească. Trebuie să spun că în acest moment chestiunile legate de studii de fezabilitate și soluția tehnică sunt rezolvate, intrăm pe ultima linie, pe ultima sută de metri, pentru a obține documentele legate de acordul de Mediu și sper ca la începutul anului viitor să ne revedem aici, la semnarea acestui contract. De asemenea, încurajăm pe toți primarii, pe toți reprezentanții unităților administrativ teritoriale să aplice pentru programul de distribuție a gazelor naturale.

Am avut zilele trecute o întâlnire cu reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale din județul Dâmbovița și am discutat despre modul în care pot să aplice pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale, un alt lucru care va duce la îmbunătățirea vieții locuitorilor din regiune. Vă încurajez , stimați administratori ai autorităților publice locale din Dâmbovița să aplicați pentru cât mai multe proiecte finanțate din fonduri europene, pentru că în momentul acesta există fonduri impresionante pentru dezvoltarea infrastructurii de diverse feluri din România’’, a declarat astăzi, la Târgoviște, Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro