Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Se pregătesc noi taxe pentru dâmbovițenii cu mașini vechi. În maxim patru ani vor dispărea 250 000 de mașini

Mulți dâmbovițeni vor fi afectați de noile măsuri impuse de Comisia Europeană în ceea ce privește mașinile vechi și la mâna a doua. Până în 2026 vor fi scoase din circulație toate mașinile mai vechi de 15 ani.

Ministrul Transporturilor, Tanczos Barna, a discutat despre posibilitatea majorării taxelor de poluare pentru mașinile din Romania și chiar posibilitatea introducerii unor noi taxe pentru autoturismele vechi. Acesta precizează că e nevoie de soluții rapide pentru a convinge românii să-și cumpere mașini noi.
În ciuda programelor Rabla și Rabla Plus, conform datelor oficiale, în primele 11 luni ale anului 2021 au fost înmatriculate în România de peste 3 ori mai multe mașini vechi, decât noi. Romanii prefera aceste mașini din pricina costurilor scăzute la cumpărare, pe de o parte și datorită motoarelor puternice și zgomotoase, pe de altă parte.
Ministrul Barna a declarat că printre condițiile de aprobare ale PNRR, Comisia Europeană a solicitat și ca, până în anul 2026, aproape un sfert de milion de autoturisme vechi sa fie scoase complet din circulație. Ministrul dă asigurări cetățenilor că va acorda sprijin suplimentar celor care nu își permit o mașină nouă. În plus, bugetul Ministerului pentru astfel de acțiuni a fost mărit în acest an.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media