Piața imobiliară din Dâmbovița, evoluție neașteptată în acest an

Potrivit statisticilor oficiale, pandemia de coronavirus nu a afectat tranzacțiile de pe piața imobiliară din județul Dâmbovița. Comparativ cu anul precedent, în județ se păstrează trendul național, acela de creștere ușoară a prețurilor și a numărul de trancazții imobiliare.

Datele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară arată că în perioada ianuarie – octombrie 2020 s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului de tranzacții imobiliare din județ. Astfel, dacă în primele zece luni ale anului 2019 au fost contabilizate 9.115 tranzacții, în acest an numărul a crescut cu aproape 5%, ajungând la 9.565.

La nivel național se păstrează același trend. În perioada ianuarie – octombrie 2020 au fost tranzacționate cu peste 5% mai multe imobile față de perioada similară a anului 2019.

Potrivit statisticilor ANCPI, pe tot parcursul lunii octombrie, în România au fost încheiate 83.675 tranzacții imobiliare, în creștere cu 25.341 față de perioada similară a anului trecut. Și în Dâmbovița a fost înregistrată o creștere semnificativă a numărului de tranzacții. Astfel, în în luna octombrie 2020, numărul de contracte încheiate a fost în creștere cu 509, ajungând la 1.711.

Pentru a vizualiza oferta completă de locuințe de vânzare accesează platforma imobiliară Flatfy în România.

Apartamente de vânzare București vs. Dâmbovița

Pe site-ul de imobiliare Flatfy.ro vei putea găsi locuințe de vânzare din toate localitățile din România. Accesează platforma, aplică filtrele de locație, număr de camere, preț și/sau suprafață și analizează oferta disponibilă. La nivel național, cele mai căutate apartamente sunt cele compartimentate în două camere, urmate de cele cu 3 camere și de garsoniere, studiouri și apartamente cu o singură cameră.

În prezent, pe site sunt listate peste 1.000 de anunțuri de vânzare apartamente și case în Târgoviște și împrejurimi. Aproape jumătate dintre acestea sunt apartamente cu două camere. Prețurile acestora se încadrează între 20.000 de euro și ajung și la peste 40.000 euro. Cele mai luxoase apartamente ajung să coste chiar și peste 60.000 euro.

În ceea ce privește apartamentele cu 3 camere, prețurile se încadrează între 40.000 de euro și 60.000 euro, iar cele mai bine cotate pot depăși și pragul de 100.000 euro.

Așa cum era de așteptat, categoria apartamente de vânzare București înregistrează cele mai multe anunțuri din România. Capitala este lider atât la numărul de tranzacții, cât și la numărul de anunțuri de vânzare.

Din punct de vedere al ansamblurilor rezidențiale noi, județul Dâmbovița nu stă la fel de bine. Momentan sunt disponibile apartamente noi doar în complexul rezidențial Class Park. Aici, prețurile porneste de la circa 760 euro/mp. La polul opus, în București sunt finalizate sau în curs de construcție peste 360 de ansambluri rezidențiale noi. Prețul mediu pentru acestea este de circa 1.100 euro/mp.

Chiar dacă numărul de imobile vândute este în creștere, constructorii au fost mai precauți în acest an aflat sub pandemia de coronavirus. Conform Institutului Național de Statistică, „în perioada ianuarie – octombrie, în România s-au eliberat 30.612 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 4,9% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent”.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro