Încă o prelungire a șomajului tehnic pentru COS Târgoviște

Salariații COS au primit o nouă prelungire în cazul șomajului tehnic. Este vorba de fapt de amânarea punerii în aplicare a preavizelor de concediere colectivă, emise iulie 2020, pentru aproximativ 1000 de salariați. Angajații așteaptă ca statul să preia societatea activele productive de la COS Târgoviște în contul datoriilor pe care Combinatul le are la bugetul de stat.

Pe 29 decembrie 2020 a fost depus noul Planul de reorganizare, ce trebuie aprobat de către judecătorul sindic. Planul prevede trecerea în proprietatea statului a activelor productive ale COS Târgoviște (producția de oțeluri), în schimbul ștergerii integrale a datoriilor acumulate, în baza OUG 60/2019, modificată prin OUG 200/2019020.

Sindicaliștii, dar și salariații, așteaptă însă Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Economiei trebuie să înființeze o nouă societate care să preia activitatea și salariații.

Conform profit.ro, activul a fost evaluat, în cadrul procedurii de preluare de către stat, la 301,83 milioane de lei din care se vor scădea obligațiile de mediu (28 milioane lei), precum și TVA  (57,3 sau 32,4 milioane lei în funcție de statutul entității care va fi desemnată de Ministerul Economiei să preia activul, neimpozabilă sau impozabilă). Darea în plată se va face la suma de 216,55 sau 241,42 milioane lei (44,4 sau 49,5 milioane euro). COS Târgoviște are datorii la ANAF de puțin peste 200 milioane lei, care vor fi acoperite deci integral din acești bani. Noul ministrul al Economiei, Claudiu Năsui, dorește însă o nouă evaluare a activelor. Nu se știe în cât timp se va face această nouă evaluare.

Salariații COS aflați în șomaj tehnic din luna decembrie a anului 2019.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro