Dâmbovița: Situația reală a terenurilor deținute de străini, în grija Recensământului Agricol !

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, la nivelul județului Dâmbovița, se va realiza colectarea datelor în teren pentru Recensământul Agricol! Este  primul recensământ care se desfășoară diferit față de cele anterioare în sensul că se  folosesc mijloace digitale pentru culegerea datelor.

După culegerea și prelucrarea datelor din teren urmează să aflăm și care este situația reală a suprafețelor de teren agricol  din județ  cumpărate de persoane din afara țării. Condiția este ca acestea să  și utilizeze terenurile agricole pe care le dețin în județ, pentru că, potrivit directorului Direcției Județene de Statistică Dâmbovița, ec. Elena Brezeanu, suprafața neutilizată nu face obiectul recensământului.

,,Avem un capitol separat – suprafața agricolă utilizată, proprietatea cetățenilor străini -, dar vom avea date numai în ceea ce privește suprafața agricolă utilizată. Chiar dacă un cetățean străin are în proprietate și nu utilizează nu vom avea date decât dacă utilizează aceste suprafețe. Principiul de bază la Recensământul Agricol, în ceea ce privește suprafețele, este cel al utilizării.

Deci dacă suprafața nu este utilizată nu face obiectul recensământului. Suprafețele utilizate, deținerea de animale sau menținerea în bune condiții de mediu a terenurilor agricole, acestea sunt principalele activități pe care le desfășoară o exploatație agricolă care face obiectul Recensământului Agricol’’, a punctat directorul Direcției Județene de Statistică Dâmbovița, ec. Elena Brezeanu.

La Recensământul Agricol culegerea datelor se va realiza prin interviu, față în față, atât cu reprezentanții exploatațiilor agricole fără personalitate juridică, dar și cu cei ai exploatațiilor agricole cu personalitate juridică prin intermediul unui chestionar electronic.

Întrebările din chestionar se referă la localizarea exploatației agricole, modul de utilizare a terenurilor agricole, efectivele de animale existente la data de 31 decembrie 2020, adăposturi pentru animale, utilizarea de nutrienți și gestionarea deșeurilor, agricultură ecologică, forță de muncă în agricultură, măsuri de sprijin pentru dezvoltarea rurală…

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro