DÂMBOVIȚA: Poliţia Economică s-a autosesizat după declarațiile despre producţia ilegală de armament

  • În urma declaraţiilor făcute de liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, privind producţia ilegală de armament, Poliţia Economică s-a autosesizat şi a început cercetările

Numeroasele semnale de alarmă trase de liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, privind problemele cu care se confruntă industria rămânească de apărare nu au rămas fără ecou. Poliţia Economică dâmbovițeană s-a autosesizat, în urma declaraţiilor făcute de liderul de sindicat de la uzina morenară privind producţia ilegală de armament şi a început cercetările.

Constantin Bucuroiu ne-a declarat că salută iniţiativa poliţiştilor dâmboviţeni şi aşteaptă ca aceştia să se mai autosesizeze şi cu alte ocazii. Primul care a fost chemat, la discuţii, a fost chiar el, iar ca cercetarea să fie completă trebuie să existe şi punctul de vedere al Ministerului Economiei, respectiv al reprezentanţilor ministerului care au întârziat punerea în aplicare a unui act normativ foarte important pentru industria de profil.

După articolul referitor la producerea ilegală de armament m-au chemat băieţii de la Poliţia Economică, la Târgovişte.

VEZI ARTICOLUL: Fabricile de armament dâmbovițene produc și vând armament în afara legii? Declarațiile liderului Cartfel Alfa Dâmbovița

Am stat peste două ore la discuţii să le detaliez eu ce se întâmplă. Eu le-am spus că îi felicit sincer că s-au autosesizat că România nu a funcţionat aşa cum trebuia într-o perioadă în care o lege a intrat în funcţiune.  Păcat că nu s-au autosesizat şi când a fost Programul acela naţional declarat strategic, când am pornit să facem marele transportor românesc, de ultimă generaţie, pe care noi îl făceam cu 10 milioane de euro şi după aceea s-a ales varianta celor de la  Rheinmetall, care au venit să ceară bani cât cuprinde. În orice caz, eu le mulţumesc că cel puţin s-au autosesizat. Eu înţeleg că cercetarea asta trebuie să aibă o finalizare, să se  prezinte un raport în care să se vadă… de ce, cum, în ce fel? Dar este bine, eu îi felicit! În felul acesta poate unii se gândesc de două ori înainte de a face o prostie. Repet, pentru mine sunt două întrebări majore.

De ce nu s-au autosesizat când au apărut articolele despre Irak, cum am pierdut noi contractul de jumătate de miliard de euro cu Irakul? De ce nu s-au autosesizat când a fost declarat Programul Naţional Strategic TBT, un program pe  care noi îl duceam la capăt cu 10 milioane de euro şi acum au venit nemţii care, numai pe instruire, cer 9 milioane de euro? Mi se pare diferenţa de la cer la pământ. Noi făceam un program în care prezentam, în curtea Armatei, trei demonstratoare pentru teste, iar nemţii cer 9 milioane de euro… numai pentru instruire. Deci adresez mulţumirile mele Poliţiei pentru că s-a autosesizat într-o chestie serioasă şi sper în continuare să se autosesizeze şi pentru alte lucruri pe care noi le scoatem în evidenţă”, a semnalat Constantin Bucuroiu, reprezentantul sindicaliştilor de la Uzina Automecanica Moreni.

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro