DÂMBOVIȚA: Între stat şi privat, diferenţe salariale uriaşe! Statutul de salariat al statului a ajuns un mare privilegiu

Distribuie:

„Lucrători de mâna a – I – a, ai statului, şi lucrători de mâna a – II – a, ai privaţilor”! Afirmaţia aparţine unui lider de sindicat important din judeţul Dâmboviţa, Nicolae Dragodănescu şi reflectă realitatea cruntă din România zilelor noastre, când statutul de salariat al statului a ajuns un mare privilegiu, iar acest lucru se datorează salariilor mult mai mari decât în mediul privat. Cu salariile lor frumoase, cu voucherele de vacanţă, cu zilele libere legale cât cuprinde dublate de numeroasele „punţi” extinse peste weekend-uri care să le permită să se refacă după munca depusă în slujba societăţii, bugetarii se pot considera norocoşii neamului.

În mediul privat, angajaţii trebuie să se mulţumească, în marea lor majoritate, cu sariul minim pe economie, iar zilele libere legale şi chiar  concediul de odihnă… au ajuns un vis.

Acum, într-un fel, e bine că statul începe să aibă grijă de funcţionărimea lui pentru că până la urmă este un patron, de formă, acolo, dar este patron. Problema este că statul şi-a luat mâna cu totul de pe tot ceea ce înseamnă mediu privat. Nu mai avem un Cod al Muncii care să ne ajute, nu mai avem o lege a negocierii colective şi o lege a dialogului social prin care se reglează modul în care se face greva, în care se face negocierea, în care funcţionează sindicatele şi patronatele. Sunt total defavorabile… şi atunci este greu să realizazi un echilibru între ce poate o societate şi ce le dă salariaţilor. Am ajuns lucrători de mâna – I – a, cei care lucrează la stat,  în special în zona asistenţei medicale, pentru că în tot ce înseamnă sistem de sănătate lucrurile au început să intre pe un făgaş satisfăcător, iar în zona privată totul înseamnă salariul minim pe economie, 20 de zile de preaviz,  exploatare la maxim… şi bătaie de joc, din nefericire. Deci avem lucrători de mâna a-I-a, ai statului şi lucrători de mâna a- II-a, ai privaţilor, care, aceştia, până la urmă îi hrănesc pe cei din prima categorie. Vrem nu vrem acesta este adevărul gol –  goluţ”, a opinat preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro