DÂMBOVIȚA: Cele două fabrici Nimet își vor produce energie electrică cu două centrale fotovoltaice

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, construiește două centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 2 MWp, pentru producătorul de bare şi ţevi din oțel cromat Nimet Targoviște.

Proiectul are o valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro și presupune livrarea la cheie a două sisteme ce integrează peste 4.100 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență, cu celule de tip mono-cristalin, amplasate la cele două fabrici Nimet din localitățile Lazuri și Târgoviște, județul Dâmbovița.

O altă componentă a proiectului este infrastructura pentru mobilitate electrică, prin instalarea la cele două fabrici a mai multe puncte de încărcare a vehiculelor electrice.

„Enel X România ajută companiile să identifice cele mai potrivite tehnologii pentru a-și eficientiza consumul de energie și, implicit, pentru ca business-ul lor să devină unul sustenabil. Oferindu-le servicii și soluții fiabile la cheie pentru producerea locală de energie electrică cu panouri fotovoltaice, clienții noștri înregistrează economii semnificative în ce privește costul energiei, care se reflectă ulterior în competitivitate crescută. În plus, soluțiile noastre contribuie la protejarea mediului, inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică. Ne bucurăm că Nimet a ales produsele Enel X România, rămânem un partener de încredere în tranziția energetică”, a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B E-Industries, Enel X România.

Combaterea poluării și folosirea rațională a energiei fac parte din politica noastră de mediu. Am găsit în Enel X România un partener de încredere pentru a ne atinge aceste obiective și pentru a ne asigura inclusiv predictibilitatea atât de necesară în business, prin securizarea costurilor cu energia electrică și protejarea de orice eventuală creștere a prețului electricității pe piață. Cele două centrale fotovoltaice reprezintă un prim pas în demersul Nimet, unul dintre principalii producători de bare și țevi din oțel cromat la nivel european, de a ajunge la o capacitate fotovoltaică instalată de 6 MW până în 2023”, susține Samy Numan, Managing Director, Nimet.

Sistemele fotovoltaice montate pe acoperișul fabricilor Nimet vor asigura o producție anuală de energie electrică de circa 2.350 MWh, contribuind la reducerea cu 740 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul dezvoltat împreună cu Enel X aduce un plus de sustenabilitate în activitatea firmei Nimet.

Echipamentele și tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanți pentru piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 20.700 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.300 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care și-au instalat astfel de surse de producție de energie depășesc 900.000 de euro, prin înlăturarea costurilor asociate transportului și distribuției energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro