DÂMBOVIȚA: 300 de angajatori informați de ITM cu privire la modificarea salariului brut

Având în vedere Campania de informare și conștientizare cu privire la modificarea salariului brut, în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, în perioada 04.12.2017 – 15.01.2018 inspectorii de muncă au efectuat acțiuni de informare a unui număr de aproximativ 300 de angajatori din Jud. Dâmbovița.

Această acțiune a cuprins mai multe etape:

-în luna decembrie 2017 I.T.M. Dâmbovița a organizat la sediul Agenției Generale a Finanțelor Publice Dâmbovița  întâlniri cu angajatorii din diferite domenii de activitate prin care li s-au adus la cunoştinţă noile prevederi legale;

-în luna decembrie 2017, informările s-au desfășurat la sediul C.E.C.A.R. DB unde au participat contabilii autorizați și experții contabili;

-în data de 12.12.2017 la sediul ITM Dâmboviţa, directorul Direcţiei Control Relaţii de Muncă din cadrul Inspecţiei Muncii, a participat la discuţii cu inspectorii de muncă şi angajatorii, unde au fost prezentate pe larg noile prevederi legale, cu exemple clare referitoare la cuantumul salariilor brute şi nete în 2017 şi cuantumul acestora în 2018;


-în luna ianuarie 2018 informările au fost adresate asociațiilor de proprietari, întâlnirile având loc la sediul Agenției Generale a Finanțelor Publice Dâmbovița.

Prin această campanie au fost prezentate simulări pe diferite variante de salarii, punctând faptul că prin transferul contribuţiilor obligatorii de la 01.01.2018, cheltuiala lunară a angajatorului nu va creşte, ba mai mult aceasta va avea o uşoară scădere, în condițiile în care salariul net NU se modifică.

De asemenea, inspectorii de muncă au prezentat avantajele trecerii contribuţiilor de la angajator la salariat, prin mărirea contribuţiei fiecăruia  la Pilonul I de pensii.

Totodată, s-au prezentat ca beneficiu şi simplificarea contabilă ce a survenit în urma transferului contribuţiilor, numărul acestora scazând de la 9 la 3.

Campania este organizată în beneficiul tuturor unităților ce îți desfășoară activitatea cu personal angajat în baza unui contract individual de muncă: persoane juridice, regii autonome, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale.

 

      Inspector şef

Marius Lixandru


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca