Calcan propune ca Registrul Comerțului să se mute înapoi în clădirea Camerei de Comerţ. Registrul stă cu chirie, iar Camera este jumătate goală

Camera de Comerţ şi Registrul Comerţului trebuie să funcţioneze împreună şi sub acelaşi acoperiş! Acesta este mesajul noului preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Dâmboviţa, Valentin Calcan, care pleacă de la ideea că ambele instituţii lucrează pentru antreprenori şi investitori, deci pentru reprezentanţii mediului de afaceri. Totodată, acesta vrea să întindă o mână de ajutor colegilor de la Registrul Comerţului Dâmboviţa care stau cu chirie în oraş în condiţiile în care spaţiile Camerei de Comerţ sunt goale… Salariaţii Registrului Comerţului Dâmboviţa au plecat din sediul CCIA Dâmboviţa atunci când instituţia  a trecut de la Camera de Comerţ în subordinea Ministerului de Justiţie.

Am analizat situaţia spaţiilor din Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Dâmboviţa. Trebuie să vă spun că mai mult de jumătate din spaţii, din păcate, astăzi sunt goale. Am înţeles că sunt goale pentru că, în 2002, Registrul Comerţului s-a mutat de la noi. A fost atunci o hotărâre a Guvernului Năstase prin care Registrul Comerţului a fost luat de la Camera de Comerţ şi trecut la Ministerul Justiţiei. Astăzi, Registrul Comerţului stă undeva cu chirie în oraş. Ceea ce am discutat şi ceea ce doresc colegii noştri şi dorim cu toţii este să vedem  ce soluţii, ce măsuri putem să luăm astfel încât să readucem Registrul Comerţului aici la Camera de Comerţ.

Eu cred că locul Registrului este să fie la Camera de Comerţ. Nu ştiu care este situaţia în alte judeţ, o să am o discuţie cu d-ul Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României şi o să discut acest subiect. Eu cred că  bine ar fi ca absolut în fiecare judeţ în parte Registrul Comerţului şi Camera de Comerţ să poată să fie împreună, pentru că amândouă lucrează pentru antreprenori,  pentru investitori”, a declarat Valentin Calcan, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro