Audiență la Fifor! 150 de locuri de muncă de la Uzina Mecanică Mija, în pericol!

Distribuie:
  • S-a solicitat  sprijin din partea ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, care și-a arătat  toată deschiderea pentru soluționarea problemei apărute.

Situație neprevăzută la Uzina Mecanică Mija! Întrucât cu contract important cu un partener american riscă să intre în impas, iar 150 de oameni să-și piardă locurile de muncă, liderii de sindicat din industria de apărare a județului Dâmbovița, împreună cu conducerea societății,   și au cerut   ajutorul  ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor. Acesta  i-a primit în audiență pe semnatari,  chiar la începutul acestei săptămâni, și  le-a promis că se va implica în soluționarea acestei probleme asfel  încât locurile de muncă de la UM Mija să nu fie puse în pericol.

Problema apărută se datorează faptului că partea americană dorește derularea contractului într-un timp mult mai scurt,  decât s-a stabilit inițial, respectiv până la sfârșitul anului 2018, în condițiile în care capacitatea de producție a fabricii nu permite acest lucru. ,,Vineri am solicitat d-ului ministru al Apărării Naționale, Mihai Fifor o întâlnire și dumnealui a dovedit încă o dată că este alături de noi, pentru că luni, 17 septembrie 2018, la ora 10.00, întrevederea deja a avut loc. Una dintre temele abordate a fost situația de la la Uzina Mecanică  Mija și cum poate Ministerul Apărării Naționale să ajute uzina pentru a se evita pierderea unor locuri de muncă și este vorba de o cifră destul de mare. Este vorba de un contract, de o anumită valoare, în care, partea americană (este vorba de cei cu care colaborăm noi) a venit cu niște condiții de a grăbi execuția acestui contract până la sfârșitul anului  2018, pentru că el trebuia să se desfășoare pe o perioadă mult mai lungă. În condițiile actuale Mija nu ar putea să facă față, la numărul cerut, și atunci vă dați seama că acest contact s-ar pierde. Reprezentanții Uzinei Mija au mers luni la MAPN ca să ceară sprijin d-ului ministru, iar noi, sindicatul, am facilitat această întâlnire. D-ul ministru Mihai Fifor a fost foarte deschis, a acceptat că este o situație care trebuie evitată și a cerut secretarului de stat de la MAPN să găsească soluții urgente în așa fel încât Mija să fie ajutată și să nu piardă locurile de muncă,,  ne-a  semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni și secretarul, la nivel național, pe problemele industriei de apărare, Constantin Bucuroiu.

,,Capacitatea de producție a Uzinei Mecanice Mija  este limitată,,

Anii, destui de mulți la număr, în care industria de profil nu a lucrat, fapt care a dus în mod inevitabil și   la pierderea  forței de muncă din domeniu, își arată colții acum când uzinele noastre nu pot face față unor comenzi  importante.  Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu atrage atenția asupra faptului că se impun investiții masive atât în mărirea capacității de producție,  cât și în suplimentarea cu personal.  ,,150 de persoane s-ar afla în pericol de a-și pierde locurile de muncă. Contractul este în desfășurare, numai că ultimele condiții puse de partener ridică mari probleme pentru Mija, că poate să- l realizeze, într-un timp atât de scurt,  având în vedere capacitatea de producție a Uzinei Mecanice Mija, care, ca și la alte unități din țară, este limitată.  Este cunoscut faptul că, cu ani în urmă, când nu a fost producție, noi am ajuns la un număr de personal care nu ne dă posibilitatea să ne desfășurăm pe programe foarte ample. Lucrul acesta am putea să-l facem dacă ar fi investiții mari și dacă ar fi investiții în oameni. Ori, Mija, trei ani de zile, nu a făcut altceva decât să racoleze forță de muncă tânără, să-i pregătească și să-i angajeze, ceea ce a însemnat costuri  foarte mari pentru ei. Ca secretar național pe problemele industriei de apărare sunt încântat de poziția conducerii UM Mija. Acești oameni nu au dat dovadă de aroganță , au apelat la mine și împreună am mers și am făcut demersurile necesare, am făcut front comun ca să salvăm locurile de muncă, iar lucrul acesta chiar m-a bucurat foarte mult,, a mai precizat liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro