Jante din aliaj vs. din oțel: care este alegerea potrivită?

Alegerea jantelor potrivite pentru vehiculul dvs. este extrem de importantă. Când vine vorba de aceasta, există două tipuri de dintre care puteți alege: jante din aliaj și jante din oțel.

 

Fiecare tip de material are avantajele și dezavantajele sale. De la preț la performanță, acest ghid va compara avantajele și dezavantajele fiecărui tip de jante.

Jante din aliaj

Dacă sunteți în căutarea unor jante cu stil și performanță, atunci jantele din aliaj sunt calea de urmat. Jantele din aliaj sunt mai atractive vizual decât cele din oțel și, în general, au performanțe mai bune.

 

Jantele din aliaj sunt fabricate dintr-un aliaj de metale ușoare, și anume aluminiu, magneziu sau ambele. Acestea oferă avantaje de performanță față de jantele din oțel, deoarece acestea sunt adesea mai ușoare cu câteva kilograme per roată. Greutatea mai mică înseamnă o accelerare și oprire mai rapide. În condiții de conducere extreme, jantele din aliaj sunt mai capabile să disipeze căldura de la componentele frânei decât cele din oțel.

 

Există o mare varietate de jante din aliaj din care puteți alege, deoarece acestea sunt turnate în multe modele diferite. Jantele din aliaj au mai multe opțiuni de personalizare disponibile și un stil mai avansat pentru finisaje decât omologii lor din oțel.

 

Jantele din aliaj care pot fi gasite si pe emag, sunt mult mai ușoare decât roțile din oțel, ceea ce le permite să funcționeze la o performanță mai mare, în majoritatea condițiilor. Economia de combustibil este un mare avantaj al jantelor din aliaj, în special în oraș. Cadrul lor mai ușor va pune mai puțină presiune pe suspensia mașinii, lucru care, la rândul său, vă va permite o accelerare mai rapidă.

 

Principalul dezavantaj al jantelor din aliaj este durabilitatea acestora. Când sunt afectate de drum, acestea tind să se îndoaie și chiar să crape mai ușor decât jantele din oțel mai dure. Aspectul estetic al jantelor din aliaj este, de asemenea, un dezavantaj, deoarece acestea sunt mai ușor predispuse la deteriorarea cosmetică.

 

Jantele din aliaj de astăzi sunt alegerea standard, fiind utilizate de majoritatea mașinilor pentru aspectul lor performant și atrăgător. Deși sunt mai scumpe decât cele din oțel, majoritatea jantelor de pe piață sunt realizate din aliaj. Acest lucru permite o selecție mai mare și mai multe opțiuni.

Jante din oțel

Pentru șoferii care caută o alternativă mai ieftină și mai durabilă, jantele din oțel sunt calea de urmat. Acestea sunt semnificativ mai dure decât cele din aliaj, ceea ce le face alegerea ideală pentru utilizare în timpul iernii și pentru vehicule mai puternice.

 

Există beneficii certe ale jantelor din oțel. În primul rând, jantele din aliaj – în special aliajele de aluminiu forjate – sunt mai scumpe decât cele din oțel, în principal din cauza diferențelor în tehnicile de producție. Jantele din oțel sunt, de asemenea, mai ușor de reparat decât cele din aliaj, deoarece oțelul poate fi adesea bătut cu ciocanul la loc, atunci când este îndoit.

 

Spre deosebire de jantele din aliaj, durabilitatea este un avantaj major, atunci când vine vorba de jantele din oțel. Crăparea este aproape imposibilă și îndoirea oțelului ar necesita o forță extraordinară. Atâta timp cât mențineți stratul de vopsea de pe jante în stare bună, după cum este necesar, acestea nu vor rugini.

 

Daunele cosmetice nu sunt, de obicei, o problemă cu jantele din oțel, deoarece acestea arată în mod natural aspre și dure. Acest lucru face, de asemenea, mai ușor să reparați o jantă din oțel îndoită, deoarece această reparație nu va afecta aspectul. Puteți folosi unelte, cum ar fi un ciocan, pentru a readuce cu ușurință janta din oțel îndoită la forma sa originală.

 

Un alt avantaj al jantelor din oțel este prețul. Dacă apare nevoia de a le înlocui, costul va fi mai mic, în comparație cu înlocuirea jantelor din aliaj. Există mai puține opțiuni, comparativ cu selecția oferită de aliaj, dar jantele din oțel, în general, nu au oricum un rol estetic. Cu toate acestea, sunt disponibile capacele de roți în mai multe stiluri pentru a îmbunătăți aspectul vehiculului dvs., dacă doriți.

 

„Greutatea neexprimată” suplimentară creată de jantele din oțel poate reduce centrul de greutate al vehiculului. Această greutate suplimentară poate reduce agilitatea și capacitatea de accelerare a mașinii. Acest lucru poate pune, de asemenea, o presiune pe suspensie și pe alte părți ale vehiculului dumneavoastră.

 

Greutatea suplimentară a jantelor din oțel este un avantaj în lunile de iarnă. Fricțiunea suplimentară va împiedica alunecarea vehiculului pe gheață și zăpadă. Din acest motiv și pentru a-și păstra jantele din aliaj în cele mai bune condiții posibile, mulți proprietari vor trece la jante de oțel, atunci când vremea de afară se înrăutățește.

 

Jantele din oțel au o compatibilitate redusă cu vehiculele care nu sunt făcute pentru ele. Nu se recomandă utilizarea jantelor din oțel pe un vehicul care a fost conceput pentru a fi utilizat cu jante din aliaj. În plus, jantele din oțel au dimensiuni limitate. Astfel, nu puteți reduce dimensiunile jantelor pe vehicule performante și vehicule mai mari.

 

Fie că alegeți jante din aliaj sau jante din oțel, puteți găsi roțile potrivite pentru vehiculul dvs. online, navigând rapid prin inventarul de jante de înaltă calitate.

Distribuie:

Adrian Codreanu

Specialist webdesign si promovare social media.


Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro