Sortimentelor de pâine cu maia naturală, fără drojdie, oferite de Brutăria Câmpeanu din Târgovişte, de pe Calea Domnească, li se alătură acum și cozonacul cu nucă și stafide și cozonacul cu brânză dulce și stafide. La fel ca și pâinea și cozonacul este dospit tot cu maia naturală. Clienții pot înainta comenzi, cu cel puțin 24 de ore înainte, la telefon 0720 909 565. Prețul per kilogram al cozonacului dospit cu maia naturală este 55 de lei.
Deşi nu este uşor, Brutăria Câmpeanu din Târgovişte, de pe Calea Domnească, nr.321, mizează pe sortimentele de panificație cu maia naturală, fără drojdie, coapte ecologic în brutăria artizanală. Acestea aduc beneficii pentru sănătate certificate de către nutriționiști. Pe lângă gustul mai bun şi mai complex, produsele de panificație cu maia au un indice glicemic mai scăzut decât cele făcute cu drojdie. Spre deosebire de drojdia comercială, maiaua nu favorizează dezvoltarea candidei în organism.
La Brutăria Câmpeanu găsiți: Pâine albă, Pâine neagră cu semințe, Pâine dietetică secară 60%, Pâine secară 25%, Pâine intermediară. Apă, făină şi sare sunt ingredintele necesare pâinii cu maia naturală fără drojdie. În timp ce pâinea comercială poate să conţină peste 20 de ingrediente, pâinea dospită din aluat vechi sau pâinea din maia nu are aditivi, coloranţi, conservanţi, amelioratori şi potentiatori de gust sau substanţe de îngroşare, conţinând doar apă, făină şi sare.
Brutăria Câmpeanu, pe Calea Domnească din Târgoviște. Pentru comenzi: 0720 909 565.