Oțelul beton – materialul care definește viitorul omenirii?

Descoperă mai multe despre oțelul beton și modul în care va influența viitorul omenirii în anii în care urmează.

Încă de la începuturile sale, omenirea a căutat materiale de construcție cât mai durabile, mai rezistente și mai fiabile. Lemnul și fierul au constituit baza construirii multor așezări umane, fiind urmat de ciment, ca mai apoi, începând cu 1960, oțelul să fie utilizat masiv la construcții. Astăzi, oțelul beton, precum oțelul beton Metinvest, constituie unul dintre materialele de baza pentru construcții oferind calitate, costuri scăzute și un nivel de eficiență la reciclare de până la 100%.

Din câte se pare, oțelul va fi utilizat din ce în ce mai des în construcțiile viitorului pentru că oferă numeroase caracteristici care cresc nivelul de siguranță al structurilor în care este utilizat. În cele ce urmează vom discuta despre cele mai apreciate și folosite materiale pentru edificarea construcțiilor, pentru a afla care este cel mai fiabil produs pentru viitorul omenirii.

Oțel beton, ciment sau lemn?

Fiecare dintre aceste materiale prezintă o serie de caracteristici care îl face o alegere utilă pentru anumite tipuri de construcții. Oamenii au început să folosească lemnul încă din primele faze de dezvoltare a construcțiile lor. Acest material este ușor de folosit, are o greutate mai mică în comparație cu metalul și cimentul și se adaptează unei game variate de structuri și design-uri. La nivel structural se comportă foarte bine, iar rezistența la compresiune este comparabilă cu cea a betonului.

Cimentul (betonul) este unul dintre materialele pe care s-au edificat multe dintre structurile prezentului. Prezintă caracteristici de reglare termică, contribuie la crearea unor configurații rezistente, durabile și care oferă avantaje superioare la nivel de impact asupra mediului înconjurător, a costurilor și timpilor de realizare a unei construcții. Este tipul de material care se adaptează foarte ușor și continuă să fie acel element care manifestă cea mai bună rezistență în timp în cazul construcțiilor de anvergură de tip acvatic, așa cum sunt barajele, digurile sau canalele.

Oțelul (materialul care prezintă în compoziția să sub 2, 11% Carbon) se remarcă printr-o varietate de caracteristici. Reduce timpii de construcție, dat fiind faptul că este furnizat direct în formele necesare configurațiilor și structurilor solicitate de proiectanți și este mult mai ușor în comparație cu structurile bazate pe beton. Productivitatea muncii este sporită cu 10%-20% grație nivelului crescut de manevrabilitate, iar durabilitatea excelentă îl recomandă drept materialul care se pliază foarte bine pe condițiile climatice variate de pe întreg Globul.

Materialele viitorului și impactul asupra mediului înconjurător

Tot ceea ce se construiește în acest moment la nivel global trebuie edificat în raport cu impactul pe care îl are asupra mediului înconjurător. Lemnul este un material care prezintă o varietate de caracteristici interesante din punct de vedere structural, numai că este finit și orice utilizare a acestuia presupune un impact clar asupra naturii. Exploatarea pădurilor pentru lemn destinat construcțiilor va avea efecte asupra climei și mediului înconjurător.

Așadar, mai rămâne soluția oferită de ciment și oțelul beton. Iar elementul care va face diferențierea îl reprezintă, din nou, impactul asupra mediului înconjurător. În timp ce betonul nu este un material care să permită reciclarea, oțelul beton este, și o face într-un procent zdrobitor – 100%. Mai mult decât atât, în ceea ce privește emisiile de carbon care sunt generate în timpul producerii acestor materiale se constată o reducere constantă (cu până la 60% în prezent) în ceea ce privește oțelul beton.

Noile modalități de prelucrare vor maximiza acest procent, ceea ce poziționează oțelul ca fiind materialul ce îi va oferi omenirii nu doar un susținător real al mediului înconjurător, ci și o formă de reutilizare nelimitată, în condiții sigure pentru natură.  Mai mult decât atât, oțelul beton își face loc nu doar în construcții și poduri, ci și în alte industrii, așa cum este cea minieră, unde este utilizat pentru sistemele de ancorare. În mod cert, în acest moment, oțel betonul este un material fiabil, rezistent și care este obținut cu costuri reduse, ceea ce îl face, pentru viitor, materialul care prezintă unul dintre cele mai numeroase avantaje pentru omenire.

 

 

Distribuie:

Adrian Codreanu

Specialist webdesign si promovare social media.


Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro