Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

5 sfaturi pentru a alege mobilier terasă potrivit pentru spațiul tău

Un mobilier terasă potrivit nu numai că aduce confort și funcționalitate în spațiul exterior, dar este perfect pentru a transforma o terasă sau un balcon într-o zonă chic, inspirată din stilul personal al fiecăruia. Puteți transforma locul, cu ajutorul unui mobilier terasă potrivit, într-o zonă de relaxare, de distracție, de creativitate sau pentru a petrece timp cu prietenii sau familia. De aceea, este important să știm cum să alegem un mobilier terasă care să ne satisfacă nevoile și să completeze bine spațiul. Iată mai jos câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a găsi un mobilier terasă ideal.

Fă o listă

Atunci când te pregătești să îți amenajezi terasa cel mai bine este să te gândești al tot ce ai nevoie și să faci o listă. În acest fel, vei lua în considerare toate elementele pe care vrei să le incluzi și vei putea folosi lista ca ghid în momentul în care achiziționezi mobilier terasă. În acest stadiu de planificare este foarte bine să iei și dimensiunile spațiului pentru a te asigura că piesele sunt potrivite. Poți chiar să schițezi un plan la sol pentru a îți face o idee mai bună despre cum va fi amenajat spațiul în așa fel încât acesta să nu fie prea încărcat.

Alege un mobilier terasă ușor de întreținut

Deși terasa sau balconul ar trebui să fie ca o extensie a living-ului, trebuie să alegeți mobilierul în așa fel încât să nu fie nevoie să îl curățați zilnic. Anumite piese de mobilier terasă sunt mult mai ușor de întreținut. Acestea ar trebui să fie ușor de spălat și să reziste afară. Cel mai bine este să optezi pentru mobilier terasă din trestie, tec, ratan, cedru și majoritatea metalelor. Pentru porțiunea șezutului și a spătarelor este bine să optezi pentru bureți cu huse detașabile pe care le poți spăla ușor la mașina de spălat sau pe care le poți înlocui în cazul în care te-ai plictisit de culoare.

Alege culoarea

Deși este vorba despre mobilier terasă, și culoarea acestuia este importantă. Există o mulțime de opțiuni și poate deveni copleșitor câteodată, însă nu trebuie să te limitezi pe tine sau stilul tău personal. Cu toate acestea, cel mai bine este să combini culori neutre pentru piesele de mobilier terasă și să adaugi detalii colorate prin piese de decor, precum pernuțe, ghivece, vaze cu flori, pături și diverse.

Atenție la podea

Terasele sau balcoanele sunt spațioase și aerisite și acest lucru este minunat, însă ai nevoie să îți îndrepți atenția și spre podea. Un covor sau două pentru exterior pot schimba complet felul în care arată spațiul și pot completa perfect elementele. De asemenea, acestea adaugă un plus de lux zonei și o fac să pară mult mai primitoare și liniștitoare. Confort și stil combinate perfect.

Optează pentru mobilier modular

Spațiile exterioare tind să fie cam limitate din punct de vedere al spațiului, mai ales dacă este vorba despre un balcon. Cel mai bine este să utilizați spațiul la maxim și puteți face acest lucru dacă optați pentru mobilier modular care poate fi folosit pentru scopuri multiple. Fie că este vorba despre o bancă cu spațiu ascuns pentru depozitare, o masă ce poate fi pliată sau piese ce funcționează și ca scaune dar și ca măsuțe de cafea. Genuul acesta de mobilier terasă este în avantajul tău.

Atenție la calitate

Atunci când achiziționezi mobilier terasă trebuie să te gândești la el ca la o investiție pe termen lung. Având în vedere că acesta va trebui să sufere intemperii și probabil multă lumină solară, este necesar ca materialele din care este fabricat mobilierul să fie de cea mai bună calitate. S-ar putea să nu cauți ceva foarte pretențios și atunci, un mobilier terasă ceva mai ieftin să fie potrivit. Însă, dacă știi că vei utiliza mult acest spațiu și că este important pentru tine, cu siguranță vei dori să cauți produse de calitate care pot fi ceva mai scumpe.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI