Am vrut să cunosc iubirea. Am vrut s-o cunosc așa cum este ea atunci când o găsești: pură, încrezătoare… Am fost și eu curioasă să simt acel irepetabil măcar o dată… Așa că am închis ochii. I-am închis, sperând că atunci când îi voi deschide voi da de ceea ce căutam. Dar nu a fost așa: pleoapele s-au ridicat aucându-mi un parc gol. Ce-i drept frumos, dar gol…
I-am închis din nou și i-am deschis pentru a doua oară, ca să văd marea, cu tot cu țărmurile ei. Puțin descurajată, mi-am lipit pleoapele pentru a treia oară. Când pupilele au simțit nevoia de lumină, am simțit și eu cum trupul, ba nu! întâi capul, mi se zdrobește de ceva ce mirosea a sare. Și mă simțeam uimită de mâna ce mi se întindea și de zâmbetul, puțin stângaci, ce-i juca pe față – adică ce nebună mai merge cu ochii închiși pe stradă?
Am fost politicoasă. Mi-am cerut scuze și i-am mulțumit pentru ajutor. Exact ca într-o scenă desprinsă dintr-un film, el a început să-mi acopere scuzele cu ale lui și, într-un final, să mă invite la o cafea în pub-ul de pe colț – să se revanșeze. Nu am zis prea multe: am ezitat puțin și am acceptat așa… mai de voie, de nevoie.. Am avut o conversație curgătoare, aș zice. Îi priveam buzele și mă minunam de ușurința cu care trecea de la un subiect la altul – le îmbina perfect…Eram vrăjită!
Mi-a spus că-i place rochia mea. Și mie îmi plăcea – era nouă, galbenă, cu o fundă neagră în jurul taliei. Ne-am plimbat aiurea pe alei. Și conversația continua liniștită; ca un susur bland. S-a întors brusc spre mine și m-a întrebat dacă poate lua accidentala noastră plimbare ca pe o întâlnire. Am roșit și i-am spus că nu m-ar deranja.
M-a condus până acasă și mi-a sărutat ușor mâna înainte de plecare – era ca o adiere dulce de vară; am tresărit, am inspirat adânc și am intrat în casă. În acea noapte nu am putut dormi prea mult; peste tot pe tavan, uși și ferestre, vedeam acei ochi căprui nespus de adânci și gropița de pe obrazul stâng. Mă uitam în oglindă dimineața și-i vedeam părul castaniu, ușor ciufulit.
La prânz am primit flori. Am ghicit expeditorul înainte să citesc bilețelul. De fapt, nu l-am ghicit; cred că era deja acolo…în mintea mea! Nu am ieșit in acea zi, dar ne-am văzut în următoarea. Începusem să ne apropiem și după încă alte două (sau trei?) întâlniri, el m-a sărutat.
Mi-a luat capul în mâini apoi și mi-a zâmbit. Eu…Eu priveam pierdută în ochii lui.
Acasă,am încercuit ziua în calendar – cu roșu…o inimioară. Am început să marchez fiecare sărut pe care-l primeam de la el până când… până când am pierdut șirul. Nu mai puteam să număr,prea multe, prea dese. Oarecum, am început să văd că sărutul devenise o rutină, un obicei, o „chestie” pe care o făcea după fiecare „ce frumoasă ești azi!”. Am început să mă întreb unde dispăruse senzualitatea buzelor lui Era ceva repezit la el, de parcă s-ar fi grăbit tot timpul. Ne vedeam tot mai rar.
Într-o zi am căzut de acord să ne întâlnim la pub-ul din colț, la o cafea. Am discutat molatec, fără vlagă și totuși într-o intimitate caldă. Ne-am despărțit. Nu ne-am reproșat însă nimic unul altuia. Doar acel „adio” greu ne reproșa amândurora existența lui.
Clipesc iar și ochii se trezesc îndreptați spre tavan. Nu-mi vine în cap decât faptul că asta nu e cea mai frumoasă poveste de dragoste. E tristă! Dar afară ninge, iar cerul e întunecat, și nu mă pot gândi decât la ciocolată amară, plutind într-o ceașcă plină cu cafea neagră….
DARIA STEMATE e o fată frumoasă și delicată, stă în prima bancă și e în clasa a X-a, la CARABELLA…
Citeşte şi
LECȚIA DE ZBOR – Ioana PIOARU; Astăzi îmi permit să fiu sentimentală…
CULTURA URBANĂ – Pompiliu ALEXANDRU ; Nobila meserie…
CULTURA ONLINE – Daniel TACHE; Unde este Țugurlan?…
REFLECȚII MINORE – Alexandru IACOB; Zâmbete și… zâmbete…
CONEXIUNI – Ștefan POPESCU; Fragmentarium…
COSMOSUL DIN NOI – Ioan N. RADU; Oamenii de ieri ai Târgoviștei…
STRATEGII DE DISTANȚARE – Petre STOICA; Poveste de iarnă…
CULTURĂ ȘI ISTORIE – Radu STATE; Târgoviște, 1938…
ARTIFICII DE LÂNGĂ SERELE CU FLORI – Mariana OPREA STATE; Dor și timp…
ÎN CALEA LUPILOR DE IERI ȘI DE AZI – Constantin VAENI; Un film…
CULTURA LA MARGINEA ȘOSELEI – Teodor Constantin BÂRSAN; Felinarele din Piața Metus…
REFLECȚII PEDAGOGICE – Alexandra VLADOVICI BÂRSAN; În cursa timpului…
AȘA O LIPSĂ DE INCULTURĂ – Puiu JIPA; Despre ce este vorba…
TERAPII ÎNGÂNDURATE – Ioan VIȘTEA; Pe urmele japonezilor…
LA BORTA RECE – Radu PĂRPĂUȚĂ ; O samă de măscări…
SUBSTITURI, confesiuni americane, episodul 4 – Dana NEACȘU…
JI-PISME DE SÂMBĂTĂ – Puiu JIPA; Zece altfel de poeme…
MELANCOLII – Constanța POPESCU…
RAFTUL CU PROZĂ SCURTĂ – Ioan VIȘTEA; Mica sirenă…
JUNIORI DE CARABELLA – Marius Alexandru DINCĂ ; Dor și vis…
CORESPONDENȚE SUBIECTIVE – Erica OPREA ; Așteptare…
CULTURĂ ȘI EDUCAȚIE – Miahela MARIN; Teama de a fi român…
SOVIANYSME – Octavian SOVYANI; Am fost un copil reușit?( 2 )
JUNIOR DE WORCESTER – Bogdan VLĂDUCĂ; Despre morcovi și inflație…
ROMAN FOILETON – Ionuț CRISTACHE; NERO, BRAC GERMAN, episodul 16…