Comunicat: Extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale la Universitatea „VALAHIA” din Târgovişte”, cod SMIS 126792

COMUNICAT DE PRESĂ

Târgoviște, 29 -31 Octombrie 2020

 

„Extinderea şi echiparea infrastructurii
educaţionale la Universitatea „VALAHIA” din Târgovişte”, cod SMIS 126792

La data de 12 mai 2020, a fost semnat contractul de finanţare nr. 5107, între Universitatea VALAHIA, în calitate de beneficiar, pe de o parte, şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (succesor în drepturi şi obligaţii al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) în calitate de Autoritate de Management, şi Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, pe de altă parte.

Astfel, începând cu 12 mai 2020, Universitatea VALAHIA derulează proiectul „Extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale la Universitatea „VALAHIA” din Târgovişte”, cod SMIS 126792, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de Investiții 10.1 – Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar in relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

Obiectivul general al proiectului este este cresterea relevantei învatamântului tertiar universitar în cadrul Universitatii Valahia din Targoviste, in relatie cu piata fortei de munca si sectoarele economice competitive, în perioada de operare a proiectului.
Prin proiect se propune extinderea unui corp de cladire al Univerisitatii în vederea crearii de spatii moderne adaptate unui proces educational de calitate, pentru urmatoarele facultati: Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Facultatea de Stiinte si Arte, Facultatea de Teologie Ortodoxa si Stiintele Educatiei. Obiectivul proiectului este in concordanta cu obiectivul specific al Prioritatii, având în vedere faptul ca acesta vizeaza doua dintre sectoarele economice prioritare: Industrii creative si Tehnologia informatiilor si comunicatiilor. In
cadrul facultatii de Stiinte si Arte se desfasoara programe de studii precum: Matematica – Informatica, Educatie muzicala, programe ce se aliniaza sectoarelor competitive, iar prin proiect se urmareste crearea unui spatiu propice desfasurarii activitatilor educationale in vederea cresterii relevantei acestora in raport cu piata muncii.

Obiectivele specifice ale proiectului: 1. OBS 1. Extinderea Corpului A al Universitatii si realizarea unui corp nou, in perioada de implementare a proiectului; 2. OBS 2. Realizarea unui proces educational adaptat nevoilor pietei muncii, prin investitia in domenii competitive, la finalul perioadei de operare a proiectului.
Locul de implementare a proiectului este în Municipiul Târgoviste, Aleea Sinaia, nr. 13, județul Dâmbovița.
Perioada de implementare a proiectului este de de 60 luni, respectiv intre 01.12.2017 și 30.11.2022.

Valoarea totală a proiectului este de 29.779.064,20 lei, din care: finanțare nerambursabilă 29.769.591,20 lei (finanţare nerambursabilă din FEDR – 85,00% și din bugetul național – 14,97%).

Date de contact beneficiar: Universitatea VALAHIA din Targoviste, Municipiul Târgoviste, Str. B-dul Regele Carol 1 nr. 2, judetul Dâmbovita, persoana de contact – Manager proiect, Smaranda Gabrielescu, telefon: 0245206101, fax: 0245217692, e-mail: [email protected]

Distribuie:

Adrian Codreanu

Specialist webdesign si promovare social media.


Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro