Găești, 14 octombrie 2022
FINALIZAREA PROIECTULUI CU TITLUL “Desființarea clădirilor C1,C2, C3,C4 și înființare infrastructură pentru activități recreative și distractive”
SIMET PROD SRL cu sediul în Municipiul Găești, str. Serban Cioculescu, nr. 2C, județul Dâmbovița, România, a derulat începând cu data de 28.02.2019, proiectul „Desființarea clădirilor C1,C2, C3,C4 și înființare infrastructură pentru activități recreative și distractive„ cod SMIS 114637, co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio–Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 – „Sprijinirea creării și extinderea capacitaților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor” în baza contractului de finanțare nr. 3914/28.02.2019 încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.
Valoarea totala a proiectului este de 7.301.134,32 lei, din care asistență financiară nerambursabilă este de 4.414.765,98 lei, valoarea eligibilă din FEDR 3.752.551,08 lei, Bugetul național 662.214,90 lei.
Proiectul s-a implementat în județul Dămbovița, str. Serban Cioculescu, nr. 2C, în perioada– 28.02.2029- 31.12.2022.
Obiectivul general al proiectului a constat în crearea un serviciu competitiv, și anume o unitate de organizare evenimente, într-un domeniu complet nou, competitiv, aferent cod CAEN 9329- Alte activități recreative și distractive.
Obiective specifice au fost:
1. Creșterea competitivității unei unități noi de organizare evenimente și oferirea de servicii de foarte bună calitate a acestora ce va permite:
– Obținerea unui profit de min. 560.642 lei după primii 3 ani de la finalizarea implementarii proiectului, rezultat din activitatea operațională, si a cărui argumentare reiese din previziunea economico – financiară a proiectului.
– Creșterea cifrei de afaceri cu 26%, raportată la activitatea curentă în termen de 3 ani de la finalizarea proiectului, de la 3.320.249 lei, cât avea societatea la final de an fiscal 2016 (an anterior depunerii proiectului propus) până la 4.185.049 lei, după cel de-al treilea an de la amenajarea sălii de evenimente și finalizarea implementării proiectului propus.
2. Crearea infrastructurii umane necesare funcționării investiției prin inființarea a 3 noi locuri de muncă, cu promovarea măsurilor de egalitate de șanse, de gen și nediscriminare, unul din locurile de muncă fiind destinate persoaneler aparținând categoriilor defavorizate.
3. Utilizarea de resurse regenerabile de energie în scopul creșterii eficienței energetice, prin achiziția de panouri fotovoltaice pentru producerea de curent electric necesar funcționării investiției.
Rezultatele proiectului au vizat:
1. Proiectul presupune o investiție initială în sensul normelor ce reglementează ajutorul de stat regional prin prezentul program POR 2.2 și constă în construirea și dotarea unei infrastructuri de prestare servicii de organizări evenimente în scopul demarării activității vizate prin proiect ce va fi autorizată sub codul CAEN 9329- Alte activități recreative și distractive.
Rezultate efective:
Contract de lucrări construcție centru de evenimente, contracte de furnizare, active corporale ( dotări, mobilier) și necorporale (soft de activitate personalizat)
Recepție sală evenimente și punere în funcțiune active corporale și necorporale.
Locuri de muncă nou create prin proiect: 3- din care cel puțin o persoană aparține unei categorii defavorizate, implicit prevederea de măsuri de asigurare a egalității de sanse si tratament, sprijinind în același timp integrarea pe piața muncii a acestora.
2. Achiziția de servicii de consultanță necesare elaborării și implementării proiectului, servicii de asistentă tehnică, servicii de informare și publicitate și servicii de audit financiar.
Rezultate efective:
Contracte pentru servicii management de proiect (elaborare proiect si implementare proiect): documentație cerere de finantare, plan de afaceri, rapoarte de progress, cereri de plată/ ramburare
Contract pentru servicii asistență tehnică
Contract pentru servicii de audit: rapoarte de audit.
Obtinerea de avize, acorduri și autorizații, anunț începere proiect, anunț finalizare proiect, panou temporar, placă permanentă, autocolante
3. Activitati de internaționalizare, certificare de sistem de management și certificare de proces/ serviciu
Rezultate efective:
Târg internațional în scopul promovării serviciilor de organizare evenimente: Holiday& SPA International Turist Fair Sofia
Certificare sisteme de management: ISO 9001 și 14001
Certificare de proces
Impactul proiectului asupra regiunii de dezvoltare se reflectă prin extinderea capacității de oferire servicii în domeniul recreativ și distractiv, cu crearea a două 3 noi locuri de muncă, din care cel puțin o persoană ce aparține unei categorii defavorizate, adaptată totodată, pentru accesul și operarea de către persoane cu dizabilități.Totodată, taxele pe care societatea le plăteste vor fi vărsate la bugetul local, de unde va beneficia comunitatea locală în ansamblul ei.
În consecintă, proiectul a condus la creșterea productivitătii muncii, contribuind astfel la obiectivul specific al axei prioritare, respectiv îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMM-uri în sectoarele competitive identificate în SNC.
Nume persoana contact: NICOLE ZAMFIR Administrator; Telefon: 0766207224 ; E-mail: [email protected].