Comisia juridică a Camerei Deputaţilor consideră nefondate acuzaţiile aduse lui Cezar Preda, în privinţa activităţii APCE

Comisia Juridică de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor a analizat la solicitarea deputatului PNL de Dâmboviţa, Cezar Preda,  aspectele apărute în raportul Organismului Independent de Investigaţie Externă a activităţii APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei). Este vorba despre acuyaţii ale ale codului de conduită. Asupra lui Preda nu au planat suspiciuni de corupţie. Acesta a fost raportor european pentru Azerbaidjian. Acesta spune că în această calitatea a prezentat un raport dur la adresa țării. 

Decizia comisiei sesizate este favorabilă parlamentarului: “nu s-a încălcat niciuna din prevederile posibilelor baateri prevăzute în codul de conduită ale raportorilor APCE”.

În cazul parlamentarului dâmbovițean raportul OIIE reţinea doar că „mai mulţi martori şi-au exprimat opiniile şi îngrijorările cu privire la comportamentul neobişnuit al dl. Preda în vizitele acestuia în Azerbaidjian în calitate de co-raportor în cadrul Comitetului de Monitorizare. … Comunitatea diplomatică din Baku a fost de părere că dl. Preda are interese de afaceri în această ţară„. Cu toate că a fost vorba doar despre opinii neargumentate, în jurul subiectul s-a iscat un scandal mediatic.

Este de amintit  că parlamentarul de Dâmboviţa  a fost  ales în ianuarie președinte al grupului PPE din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Nu este exclus ca Preda să se adreseze instanței în acest caz, scandalul afectându-i imaginea.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro