Agenta parlamentară: Carmen Holban (PSD) – “Un gând de recunoștință se îndreaptă spre ostașii în uniforme albe”

Pe 21 august sărbătorim Ziua Medicinei Militare pentru a marca data la care, în anul 1862, prin Înaltul Decret Românesc nr. 4629, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat actul de înființare a Corpului Ofițerilor Sanitari din Armată. Încă de la începuturi, medicina militară a beneficiat de profesionalismul şi calităţile de organizator ale generalului de divizie dr. Carol Davila, care a pus bazele medicinei moderne, civile şi militare.

Medicii militari și personalul sanitar militar au luat parte alături de soldați la toate conflictele armate în care a fost implicată România, pentru a alina suferința celor răniți în lupte. Spitalele militare au asigurat, în timp de pace, asistență medicală pentru sute de mii de români. Astăzi, personalul medical militar este prezent alături de Armata Română în misiunile internaționale unde țara noastră este partener, și unde, de multe ori, alină suferința populației acestor țări în care de multe ori lipsește asistența medicală profesionistă.

Astăzi, de ziua lor, un gând de recunoștință, pentru toată activitatea, se îndreaptă spre ostașii în uniforme albe – personalul medical militar. LA MULȚI ANI!

Deputat Carmen Holban

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro