Agenda parlamentară: Ministerul Culturii ignoră solicitările liberalului Cezar Preda cu privire la reabilitarea „Poarții Vânătorilor”

Poarta Vânătorilor din Târgovişte, vestigiu medieval din secolul XVII, este într-o stare avansată de degradare. Poarta, una din cele cinci intrări în Vechea Cetate a Ţării Româneşti, pe lângă Poarta Buzăului, a Bucureștiului, a Argeșului și a Câmpulungului, este proptită de ani de zile cu o structură de fier cu lemn. Fără aceasta s-ar fi prăbuşit cu ani în urmă. Lemnul însă a cedat în anumite locuri. Poarta Vânătorilor se află la intrare pe Aleea Coconilor. Strada duce astăzi la stadion şi la cartierul construit în zonă.

În luna martie, deputatul liberal Cezar Preda a transmis Ministerului Culturii o întrebare cu privire la aspectele pe care instituția le are în vedere pentru reabilitarea și consolidarea monumentului. Au trecut aproape 7 luni, fără un răspuns de la minister și fără o intervenție din partea autorităților. Preda a retransmis întrebările, în sperața sensibilizării ministerului.

 

Î N T R E B A R E

 


Adresată: Domnului Lucian ROMAȘCANU,  Ministrul Culturii și Identității Naționale

De către : Cezar-Florin PREDA, deputat PNL de Dâmbovița

Obiectul întrebării: „Poarta Vânătorilor” din municipiul Târgoviște, jud. Dâmbovița

 

Stimate domnule ministru, 

            În luna martie a acestui an am adresat predecesorului Domniei Voastre o întrebare referitoare la restaurarea vestigiului medieval „Poarta Vânătorilor”, care a rămas fără răspuns.

Când vorbim de identitatatea națională, nu e loc pentru explicații fără rost și nici pentru orgolii, motiv pentru care aduc în atenția dumneavoastră și această parte din Ansamblul Monumental Curtea Domnească, cu speranța că veți analiza iminenta necesitate a restaurării și conservării acestui vestigiu și îmi veți comunica:

  • Care sunt măsurile imediate pe care le veți dispune în acest sens?
  • Există vreun studiu, analiză, raport, de specialitate, referitoare la gradul de degradare al Ansamblului, lucrări efectuate și lucrări necesare?
  • Aveți în vedere alocarea sumelor minime necesare pentru începerea lucrărilor de restaurare? Care este valoarea acestor sume?

 

Solicit răspuns scris.

 

Cu deosebită consideraţie,

Cezar-Florin PREDA

Deputat PNL de Dâmbovița


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca