Agenda parlamentară: Mesajele parlamentarilor cu ocazia zilei naționale! Unde au sărbătorit 1 decembrie

  • Parlamentarii de Dâmbovița au transmis, astăzi, pe paginile lor de socializare mesaje cu ocazia Zilei Naționale a României.

Iancu Caracota (PNL) a participat la paraa militară desfășurată în capitală. Acesta a reiterat în mesajul său ideea unei Românii Europene: „Astăzi se împlinesc 99 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, este momentul să ne cinstim eroii care au luptat pentru acest ideal, pentru o Românie mare și puternică. Astăzi este de datoria noastră să acționăm împreună responsabil pentru un viitor prosper și demn în Europa. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”

Cezar Preda (PNL) a luat parte la ceremoniile desfășurate și la Târgoviște și la Răcari. „La mulți ani România! La mulți ani români!” a scris acesta pe facebok, unde a postat și o imagine cu drapelul purtat de tineri prin orașul Răcari.

Social democrații dâmbovițeni au luat parte a ceremoniile de la Târgoviște. Aceștia au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor și au luat parte la înfrățirea dintre județul Dâmbovița și un raion din Republica Moldova – Căușeni.

Adrian Țuțuianu (PSD) – „În viață sunt lucruri care nu se predau și nu se învață. Se trăiesc, din moș în copil, din generație în generație, devenind una cu pământul pe care calci. O patrie nu se învață. Ea se primește și se dă mai departe, cu grija sfântă de a nu-i strica rădăcinile și cu rugăciunea de a crește mai frumoasă, tot mai frumoasă. Eu îmi iubesc România și cred în tot ceea ce ea înseamnă și oferă. Și astăzi și mâine și oricând să-i spunem cu bucurie: La mulți ani! și Să trăiască!

Carmen Holban (PSD) –  „Ziua Noastră, a tuturor românilor, este o zi în care cu toţii, oriunde ne-am afla, avem datoria de a ne serba identitatea și a ne onora înaintașii care au realizat Unirea. De 99 de ani, 1 Decembrie reprezintă împlinirea idealului nostru de a fi independenți şi uniţi într-o națiune puternică. Astăzi, mai mult ca oricând, România are nevoie de omogenitate în rândul cetățenilor ei, dincolo de aspectele care ne definesc ca indivizi.Vă urez, cu emoție, LA MULȚI ANI, de Ziua Națională A României!

Corneliu Ștefan (PSD) – „Sărbătorim astăzi, cu emoţie, 99 de ani de la Marea Unire, înfăptuită la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 1918. A fost ziua în care am demonstrat lumii că ştim să-i aducem laolaltă pe toţi românii risipiţi de vitregiile istoriei. 1 Decembrie 1918 a fost ziua în care ţara a respirat liber, democratic, în hotarele ei fireşti. A fost momentul în care României i-au revenit apele, ca unui râu, în matca străbună, milenară. Fie ca Ziua Naţională să ne găsească uniţi, mai buni, mai drepţi, mai iubitori de neam şi ţară. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

Claudia Gilia (PSD) – „Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne o pagină de referință în istoria României. Acum 99 de ani avea loc cel mai frumos, cel mai coerent și cel mai natural act de conștientizare a identității unui popor care, în mod absurd, trăia separat în părți distincte. Atunci, la Alba Iulia, românii au venit să scrie istorie odată pentru totdeauna!
1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni celebrează momentul istoric al concretizării unei dorințe de veacuri, un vis purtat de-a lungul timpului prin strigătele de luptă ale generațiilor de oșteni care au apărat aceste hotare cu prețul vieții. Drumul a fost unul greu, iar în bornele de parcurs stau Unirea de la 1600, Revoluția de la 1821, Unirea Principatelor Române din 1859 și, culmea istorică a acestui efort de trup și spirit, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918. România Mare apărea, în sfârșit, ca țară pe harta lumii, prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei și a Bucovinei la patrie.
Nu am fi trăit probabil niciodată acest moment dacă nu ar fi existat voința, hotărârea și jertfa patrioților români, virtuți datorită cărora noi ne bucurăm astăzi de existența unui stat independent și democratic. Ce dovadă mai clară a forței și vitalității poporului român putem avea decât acel 1 decembrie care ne vorbește despre unirea de neam, ca voință, ca fundament al spiritualității românești.
Suntem astăzi o țară care pășește sigur pe drumul european, iar asta se datorează fiecărui român care muncește în fiecare zi și care stă cu fruntea sus privind spre faptele strămoșilor săi. Îi felicit pe românii care se implică în promovarea culturii, locurilor și tradițiilor, români pe care-i cuprinde emoția și lăcrimează la auzul imnului național, români care transmit generațiilor să iubească România.
Suntem datori cu recunoștință față de cei care au făcut posibilă, de-a lungul veacurilor, istoria unirii.
Suntem datori să arătăm că România este patria unui popor mândru de istoria sa, un neam ale cărui demnitate, echilibru și respect față de valorile umane fundamentale au fost câștigate prin sacrificii însemnate.
Suntem datori să scriem un viitor demn de trecutul pe care-l avem.
Nu mai e mult și ne apropiem de centenarul României Unite. Mi-ar plăcea să facem din această sărbătoare un moment care să fie unic și în care să simțim că ne regăsim cu toții. Îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră, dragi dâmbovițeni, să simțiți că 1 Decembrie este și ziua dumneavoastră, să simțiți bucuria de a fi român!
Vă doresc puterea de a privi cu încredere în viitorul nostru și de a nu ezita nicio clipă în a ne apăra acest pământ binecuvântat de Dumnezeu. Numai astfel vom putea vorbi mult timp de acum înainte despre ziua noastră națională.
Vă transmit din tot sufletul meu, cu multă emoție: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!”

Oana Vlăduca (PSD) – „ROMANIA înseamnă mai mult decât putem cuprinde cu vorbele.
Înseamnă identitate, tradiții, demnitate, sacrificiu, pământ udat cu sânge și speranțe înnoite din părinți în copii. ROMANIA este a celor care o simt și o iubesc. La mulți ani, dragii mei! La mulți ani, Țară!

Dumitru Lupescu (USR) a participal la manifestările de la  Târgoviște.  Acesta a declarat: „Ziua Națională este si trebuie să fie prilej de bucurie pentru toți românii. Vă doresc ca în această zi să fiți mândri de istoria noastră!

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro