Agenda parlamentară: Iancu Caracota – “senatorii PSD au votat împotriva revenirii la alegeri locale în două tururi”

Comisia juridică a Senatului a adoptat, astăzi, un raport de respingere față de un proiect de lege inițiat de PNL conform căruia alegerile locale să revină la forma cu două tururi de scrutin.

Pe ordinea de zi a Comisiei juridice s-a aflat proiectul de lege care prevedea revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi. Din nefericire, senatorii PSD au votat împotriva proiectului de lege care stimula competiția electorală. Menținerea formei actuale a scrutinului electoral nu oferă legitimitate aleșilor locali și favorizează cel mai adesea primarul în funcție.” a declarat după ședință, senatorul PNL Iancu Caracota, membru al Comisiei Juridice.

Sistemul de alegere a primarilor într-un singr tur de scrutin a fost adoptat în 2011, când majoritatea parlamentară era formată din USL și folosit prima dată la alegerile locale din 2012 pentru funcțiile de primar și președinte al Consiliului Județean. Legea a fost modificată în 2016, stabilind că preşedinţii Consiilor Judeţene vor fi aleşi indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă. Alegerea primarilor într-un singur tur a fost menținută.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro