Agenda parlamentară: Iancu Caracota – „senatorii PSD au votat împotriva revenirii la alegeri locale în două tururi”

Comisia juridică a Senatului a adoptat, astăzi, un raport de respingere față de un proiect de lege inițiat de PNL conform căruia alegerile locale să revină la forma cu două tururi de scrutin.

Pe ordinea de zi a Comisiei juridice s-a aflat proiectul de lege care prevedea revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi. Din nefericire, senatorii PSD au votat împotriva proiectului de lege care stimula competiția electorală. Menținerea formei actuale a scrutinului electoral nu oferă legitimitate aleșilor locali și favorizează cel mai adesea primarul în funcție.” a declarat după ședință, senatorul PNL Iancu Caracota, membru al Comisiei Juridice.


Sistemul de alegere a primarilor într-un singr tur de scrutin a fost adoptat în 2011, când majoritatea parlamentară era formată din USL și folosit prima dată la alegerile locale din 2012 pentru funcțiile de primar și președinte al Consiliului Județean. Legea a fost modificată în 2016, stabilind că preşedinţii Consiilor Judeţene vor fi aleşi indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă. Alegerea primarilor într-un singur tur a fost menținută.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca