Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – Impozitarea progresivă, o nouă ghiulea pregătită de Guvern pentru buzunarele românilor

PSD și ALDE pregătesc pentru anul viitor introducerea impozitului pe venitul global al persoanei fizice, o nouă ghiulea pentru veniturile românilor ce au fost afectate de debandada fiscală a Guvernului. Introducerea unui asemenea impozit va crește și mai mult pe viitor incertitudinile legate de salariile românilor, afectate deja de trecerea contribuțiilor către angajați și erodate semnificativ de inflație.

Introducerea venitului global este văzută de specialiștii în economie ca un pas pregătitor în vederea impozitării progresive a românilor. Reamintesc faptul că Liviu Dragnea declara în ianuarie 2017, eludând realitatea, că “în România nu există cotă unică”, în acel moment deschizând, practic, discuțiile despre eliminarea acestui tip de impozitare. PNL atrage atenția asupra acestei variante de lucru a majorității politice și va acționa cu toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a preîntâmpina eliminarea cotei unice. Eliminare cotei unice este total inoportună, o asemenea decizie ar crea un haos fiscal și mai mare decât cel de acum. Cota unică este, în primul rând, cea care a simplificat sistemul de administrare fiscală atât din perspectiva contribuabilului, cât şi din perspectiva autorităţilor fiscale. Cota unică a descurajat evaziunea fiscală. Cota a descurajat emigrarea fiscală a companiilor autohtone şi a favorizat rămânerea în ţară a capitalului.


Susținătorii impozitării progresive oferă exemplul țărilor din Occident unde aceasta este funcțională, însă acolo disciplina fiscală funcționează, iar statul este un bun administrator al banilor publici. Impozitele în Occident sunt folosite, în primul rând, în beneficiul comunităților, sumele colectate întorcându-se către cetățeni prin investiții publice. În România, guvernarea PSD-ALDE va folosi banii din impozitul progresiv pentru satisfacerea clientelei politice și pentru acoperirea deficitului bugetar.

Iancu Caracota

Senator PNL


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca