Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – Tichetele de masă, puse în pericol de impozitul de 1%

Comunicat de presă

Nu numai că noua legislație în domeniul fiscal pe care vrea să o adopte Guvernul PSD-ALDE nu va aduce salarii vizibil mai mari, în special, pentru angajații de la stat, ci va avea un efect negativ (prin extinderea impozitului obligatoriu de 1% către firmele cu cifra de afaceri de până la 1 milion de euro) și asupra tichetelor de masă oferite de angajator angajaților. De ce?

Firmele vor fi obligate să plătească impozit raportat la veniturile lor, și nu în funcție de profitul acestora! Altfel spus, angajatorii nu vor mai fi motivați din punct de vedere fiscal să acorde tichetele de masă care se scădeau din impozitul luat pe profit (adică impozitul pe profit de 16% facilita, prin oferirea acestor tichete, anumite deduceri fiscale).


În realitate, această soluție a Guvernului nu este o facilitate de fapt, ci o metodă ascunsă de fiscalizare a mediului privat. PNL susține ca această măsură să fie una opțională, astfel încât companiile să poată alege între a plăti impozit pe profit la cota de 16% sau impozit pe cifra de afaceri la 1%. Este important ca firmele să poată avea libertatea de a alege soluția de impozitare pentru a se evita posibile disponibilizări sau scăderi de venituri (avem exemplul tichetelor de masă). Mai mult, extinderea acestui tip de impozit la companiile cu cifra de afaceri de până la 1 milion de euro creează, din nefericire, premise reale pentru intrarea în faliment a firmelor!

Solicit, din nou, Guvernului PSD-ALDE să nu mai facă experimente fiscale pe buzunarele românilor și ale mediului privat și să se asigure că tichetele de masă vor rămâne, în continuare, o măsură sustenabil.

Iancu Caracota, senator PNL


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca