Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3656
30-11-2021

Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – restanțe la plata asigurările sociale pentru cadrele didactice din peste 37 de judeţe

Senatorul PNL, Iancu Caracota, atenționează asupra unor probleme de natură financiară care afectează sistemul de învățământ. Caracota a cerut ministrului educației explicații cu privire  la faptul că, în luna aprilie, nu s-au achitat în întregime asigurările sociale pentru cadrele didactice din peste 37 de judeţe, dar și clarificarea zvonurilor legate de disponibilizări în sistem.

Pe scurt despre efectul de bumerang din educație

Directorilor unităţilor şcolare din ţară li s-a recomandat să reanalizeze structura de personal, să comaseze clase sau chiar să facă disponibilizări pentru ca Ministerul Educaţiei să nu rămână fără bani pentru plata salariilor recent majorate. Tot pe acest fond, în luna aprilie şi mai, nu s-au achitat în întregime asigurările sociale pentru cadrele didactice din peste 37 de judeţe.

În contextul, dezechilibrelor bugetare create de majorările salariale generalizate, am solicit domnului Valentin POPA, Ministrul Educaţiei Naţionale sa-mi răspundă la următoarele întrebări:
1. Cum a fost posibil să se ajungă în această situaţie a plăților parţiale pentru contribuţiile sociale?

2. Ce soluţii are Ministerul pentru a remedia situaţia, fără a fi însă închise o serie de unităţi şcolare?”  a scris Caracota pe pagina sa de facebook.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media