Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – „Prima casă”, program înghețat de guvernarea actuală

Prima Casă, program național de încurajare a achiziționării de locuințe cu sprijinul statului, este înghețat din luna noiembrie a anului 2016, susține liberalul Iancu Caracota, senator PNL de Dâmbovița. Acesta a cerut  Ministerului Finanțelor clarficări ale situației acestui program,  în condițiile în care Guvernul bugetează programe precum Prima Chirie care nu au nici o eficiență.

Înfiinţat în urmă cu opt ani acesta a reprezentat o măsură de combatere a crizei economice care blocase sectorul construcţiilor, dar şi consumul creditelor bancare. Succesul programului a fost unul imediat dovadă stând numărul mare de beneficiari, peste 200 000 în mod special tineri sau familii aflate la început de drum care au ales să beneficieze de garanţia de 50% oferită de stat pentru achiziţionarea unei case, plătind un avans mic de 5%, comparativ cu avansul de 15-20% practicat la creditele imobiliare simple. Pe lângă numărul mare de beneficiari, programul „ Prima casă” înregistrează şi o rată foarte mică a creditelor neperformante doar 0,4 % din totalul garanţiilor acordate de stat, până în prezent au fost executate 508 garanţii, comparativ cu rata de 10% a creditelor neperformante aferentă creditelor imobiliare simple.


Paradoxal este faptul că reprezentanţii Guvernului au ales să susţină programe precum „ Prima Chirie” care a înregistrat o rată de succes de 0,03% având 15 beneficiari în opt luni de la lansarea acestuia.”  a precizat senatorul liberal.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca