Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – preocupări în favoarea ONG-urilor și finanțarea acestora din fonduri private

Deputatul PNL, Iancu Caracota, a transmis Agenției Națioanale pentru Administrare Fiscală o întrebare legată de modificările care îngreunează finanțarea Organizațiilor Non-Profit din surse private. Din acest an, o birocrație excesivă privind donațiile private va pune în pericol activitatea a numeroase ONG-uri. Caracota a solicitat conducerii ANAF să precizeze care sunt măsurie luate în sprijinul organizațiilor, întrucât mai sunt aproximativ 4 luni în care se pot face donații.

O serie de organizații non-profit mi-au semnalat faptul că se confruntă cu o birocratizare excesivă privind modalitatea de obținere a donațiilor de 2% din impozitul pe venit. Filialele ANAF din țară au solicitat asociațiilor non-guvernamentale ca Formularul 230 să fie depus personal de către persoanele fizice care au calitatea de donator sau prin poștă, prevedere pe care personal o consider rău intenționată, fiind menită să îngreuneze obținerea finanțărilor multor campanii și acțiuni de caritate.

Astfel,  fondurile obținute de către aceste organisme se vor diminua considerabil pe fondul modificărilor aduse Codului fiscal prin care microîntreprinderile care au cifră de afaceri mai mică de un milion de euro nu mai pot redirecționa 20% din impozitul pe venit și a noilor prevederi care obligă persoanele fizice să se prezinte personal la ghișeu pentru a depune formularul necesar redirecționării impozitul pe venit către cauze umanitare.

Am solicitat Ministerului de Finanțe să-mi comunice măsurile dispus pentru clarificarea acestor aspecte care din nefericire contribuie la scăderea finanțării ONG-urilor din fonduri private.” a precizat Iancu Caracota.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro