Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – Este nevoie de o legislație specială pentru investitorii români care se întorc din diaspora

Magazin Orient

Senatorul PNL, Iancu Caracota, pledează pentru o reglementare legislativă specială destinată românilor din diaspora care vor să-și investească economiile în țară.

Diaspora poate deveni o resursă importantă pentru economia românească, un investitor strategic! Din anul 2006 şi până în momentul de faţă în România au intrat, oficial, 45 de miliarde de euro de la românii plecaţi să muncească peste hotare. Asta în condiţiile în care, tot pentru aceeaşi perioadă, investiţiile străine directe au însumat 53 de miliarde de euro. Aşadar, românii plecaţi în străinătate sunt, în realitate, al doilea mare investitor direct” a  declarat senatorul liberal.

Caracota spune și că din cauza celor aproape 400 de modificari recente ale Codului Fiscal, România este ocolită atât de investitorii români,cât și de cei străini.  “Din nefericire, Guvernul de la Bucureşti nu dă semne că înţelege necesităţile economiei româneşti. Investiţiile străine sunt aproape inexistente, în ultimul an şi jumătate, de când Guvernele-fantomă ale lui Dragnea au condus şi conduc încă România! Nu numai investitorii străini ocolesc, în această perioadă, economia noastră, ci şi banii românilor care muncesc în străinătate: anul trecut în ţară au intrat doar 3 miliarde de euro de la români, asta în condiţiile în care media ultimilor ani era în jurul a 5 miliarde de euro. Guvernul ar face bine să evite acte normative care să-i oblige pe românii din Diaspora să justifice banii trimişi în ţară şi să ia măsuri urgente pentru a încuraja fluxul financiar între comunitatea românească de peste hotare şi ţara-mamă.

Având în vedere că Guvernul PSD a operat din 2017 până în prezent, peste 380 de modificări ale Codului fiscal, nu este de mirare că investitorii străini nu se îngrămădesc ca să vină la noi în ţară. Cu atât mai mult, nu putem cere românilor plecaţi în străinătate să se întoarcă acasă când nu le putem asigura facilităţi fiscale şi nici măcar o elementară stabilitate a cadrului legislativ.

În perioada următoare, parlamentarul va iniţia o serie de consultări publice cu posibili antreprenori români din Diaspora pentru a identifica oportunităţi fiscale pentru aceştia.

Valeriana Comedie
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – Este nevoie de o legislație specială pentru investitorii români care se întorc din diaspora

  • 11 iulie 2018 at 23:56
    Permalink

    Poate fi o aplicare a principiului “prin noi insine ” chiar daca un coleg de ..partid al domnului senator se intreaba.. sugubat.. “da cine e Florica?” semneaza ..un “taliban”.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro