- Gazeta Dambovitei - https://www.gazetadambovitei.ro -

Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – Doar 8 din cele 60 de ambulanțe sunt funcționale

Situația dezastruoasă a parcului auto al Serviciului de Ambulanță Dâmbovița a fost semnalată de către senatorul liberal, Iancu Caracota, Ministrului Sănătății, Sorina Pintea. “Din cele 60 de autospeciale deţinute, doar 8 sunt funcționale şi pot interveni pentru transportul pacienţilor“, scrie senatorul în textul unei interpelări, dând patru exemple concrete din județ, în care pacienți în stare gravă nu au fost preluați de ambulanțe pentru că nu au existat mașini disponibile.

Caracota a solicitat date concrete despre loturile de ambulanțe noi achiziționate de către minister  numărul   celor care vor fi distribuite județului Dâmbovița și data livrării.

 

Interpelare

 

Adresată: Doamnei Sorina PINTEA, Ministrul Sănătăţii

De către: Senator Iancu Caracota

Grupul parlamentar: Partidul Naţional Liberal    

Şedinţa Senatului din data de: 17.09.2018

Obiectul interpelării: Deficit de ambulanţe la nivelul judeţului Dâmboviţa

 

Stimată doamnă ministru,

Situaţia ambulanţelor aflate în dotarea parcului auto al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa este dezastruoasă, din cele 60 de autospeciale deţinute, doar 8 sunt funcționale şi pot interveni pentru transportul pacienţilor. În aceste condiţii, deficitul de ambulanţe pune viaţa pacienţilor în pericol, iar intervenţiile rapide ale personalului serviciului de ambulanță sunt imposibile. Am să vă supun atenţiei dumneavoastră o serie de solicitări făcute către serviciul de urgenţă, care nu au beneficiat de intervenţia ambulanţelor:

 

Doamnă ministru, având în vedere faptul că numărul autosanitarelor nu este suficient pentru a asigura o intervenţie direct proporţională cu solicitările, vă rog să-mi comunicaţi următoarele:

Vă mulţumesc!

Vă solicit răspuns în scris.

Senator,

Iancu CARACOTA


Valeriana [1]