Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – Dâmbovița a primit 269 de doze de vaccin atigripal la 501 996 de locuitori

O cantitate infirmă de vaccin antigripal gratuit a ajuns, până la acest moment, în județul Dâmbovița. Situația este asemănătoare la nivel național. Ministerul Sănătății a achiziționat, în primă tranșă, doar 19 133 de doze, din care 269 au ajuns în județul nostru pentru imunizarea bolnavilor cronici internați și a personalului medicat și sanitar din ATI și ambulanță. Restul personalul medico-sanitar care ar trebui obligatoriu să fie vaccinat, trebuie să mai aștepte. La fel și pensionarii, dar și minorii cu boli cronice.  Situația a fost semnală public de senatorul PNL, Iancu Caracota.

„Dragi dâmboviţeni,
Vaccinul antigripal a fost distribuit direcţiilor judeţene de sănătate publică, conform răspunsului primit de la Ministerul Sănătăţii. Judeţului Dâmboviţa i-a revenit un „număr record” de doze de vaccin – 269 , la o populaţie de 501 996 de locuitori . V-aş ruga să mergeţi să vă faceţi vaccinul antigripal gratuit, dar îmi este teamă că acesta nu a ajuns efectiv în judeţul nostru şi în plus această cantitate mică de doze nu este destinată copiilor sau persoanelor vulnerabile (gravide sau bătrânilor) aşa cum am fi crezut, această tranşă este destinată stric personalului medico-sanitar.  Dincolo de absurdul situaţie, „putem întelege” că judeţul Dâmboviţa are doar 269 de medici şi asistenţi” a spus senatorul.


Nu se știe când va fi ajunge o nouă tranșă, dar suntem deja in 22 noiembrie, în plin sezon rece. A fost organizată o licitație pentru a doua tranșă, dar sunt șanse puține că alte deze de vaccin gratuit să mai ajungă la Dâmbovița, în această lună.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca