Agenda Parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – cere clarificarea situației beneficiarilor de ajutor social ce suferă, în masă, de anxietate

 

Senatorul liberal Iancu Caracota a solicitat Director General al  Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială organizarea unei misiuni de inspecție la Târgoviște, după ce primarul Cristian Stan a declarat că întâmpină dificultăți în folosirea asistaților sociali pentru munci în folosul comunității, majoritatea acestora declarând că suferă de anxietate sau depresie. Și Stan a cerut o analiză din partea Colegiului Medicilor, cu pivire la aceasta diagnosticare în masă a acestora.

“Acest control va elimina suspiciunile prezente în rândul cetăţenilor de bună credinţă care plătesc taxe şi impozite şi care sunt îndreptăţiţi să cunoască modul în care este redistribuit bugetul asigurărilor sociale de stat în ceea ce privește calitatea și utilitatea sistemului de asistenţă și protecție socială” afirmă Caracota.

În același timp, el a solicitat Ministrului Muncii o situație a inspecțiilor realizate pe această linie la nivelul țării și concluziile acestora.

 

…………………………………………..

ÎNTREBARE

Adresată: Doamnei Lia Olguţa VASILESCU, Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale

De către: Senator Iancu CARACOTA

Circumscripţia electorală: 16 Dâmboviţa

Grup parlamentar: Partidul Naţional Liberal    

Şedinţa Senatului din data de: 26.02.2018

Obiectul întrebării: Ajutoarele sociale din Dâmbovița

 

Doamnă Ministru,

Reprezentanţii autorităţilor publice locale din judeţul Dâmboviţa afirmă că o parte semnificativă a beneficiarilor Programului de acordare a ajutorului social (oferit în baza legii 416/2001), susțin cu acte medicale faptul că suferă de depresii şi stări de anxietate care îi împiedică să presteze muncă în folosul comunităţii.

Pe fondul acestor declarații cresc suspiciunile prezente în rândul cetăţenilor de bună credinţă care plătesc taxe şi impozite şi care sunt îndreptăţiţi să cunoască modul în care este redistribuit bugetul asigurărilor sociale de stat în ceea ce privește calitatea și utilitatea sistemului de asistenţă și protecție socială.

Având în vedere faptul că în Programul de guvernare v-aţi asumat „modernizarea sistemului de asistenţă socială prin transformarea acestuia dintr-un sistem pasiv în unul proactiv, de la un sistem bazat pe beneficii la unul axat pe servicii”, dar şi actul normativ OUG 82/2016 care conferă o serie de atribuții noi inspectorilor sociali, în mod special în combaterea erorilor, fraudelor și corupției în sistemul național de protecție socială, vă solicit respectuos să-mi prezentaţi situaţia misiunilor de inspecție realizate la nivelul întregii ţări în anul 2017, menţionând lista instituțiilor publice în care s-au efectuat controale, precum și valoarea sancţiunilor aplicate și principalele neregului constatate.

Solicit răspuns în scris.

Vă mulţumesc !

Senator,

Iancu CARACOTA

 

 

ÎNTREBARE

Adresată: Doamnei Lăcrămioara CORCHEŞ,  Director General al  Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială

De către: Senator Iancu CARACOTA

Circumscripţia electorală: 16 Dâmboviţa

Grup parlamentar: Partidul Naţional Liberal    

Şedinţa Senatului din data de: 26.02.2018

Obiectul întrebării: Ajutoarele sociale din Dâmbovița

 

Stimată Doamnă Director General,

 

În contextul afirmațiilor domnului primar al municipiului Târgoviște, Cristian Stan, referitoare la faptul că 260 de beneficiari din cei 300 ai Programului de acordare a ajutorului social, oferit în baza legii 416/2001 privind asigurarea venitului minim garantat  familiilor şi persoanelor care au venituri reduse, nu pot presta muncă în folosul comunităţii motivând cauze medicale, precum depresie sau stări de anxietate.

Vă solicit respectuos să evaluați posibilitatea organizării unei misiuni de inspecţie pentru clarificarea situaţiei mai sus prezentate, în baza actului normativ, OUG 82/2016 care conferă o serie de atribuții noi inspectorilor sociali, în mod special în combaterea erorilor, fraudelor și corupției în sistemul național de protecție socială.

Apreciem că acest control va elimina suspiciunile prezente în rândul cetăţenilor de bună credinţă care plătesc taxe şi impozite şi care sunt îndreptăţiţi să cunoască modul în care este redistribuit bugetul asigurărilor sociale de stat în ceea ce privește calitatea și utilitatea sistemului de asistenţă și protecție socială.

Solicit răspuns în scris.

Vă mulţumesc !

 

Senator,

Iancu CARACOTA

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro