Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Agenda parlamentară: Iancu Caracota (PNL) – cadastrarea sistematizată nu a acoperit în întregime terenurile agricole extravilane

O serie de fermieri din judeţul Dâmboviţa i-au semnalat senatorului liberal Iancu Caracota faptul că procesul de cadastrare sistematizată, nu a acoperit în întregime terenurile agricole extravilane din judeţ.

“Situaţie ce provoacă nemulţumiri în rândul aceştora întrucât se tem ca începând cu anul 2020, nu vor putea încasa subvenţia agricolă ca urmare a neintabulării terenurilor. Pe acest fond, am consultat datele statistice care susţin că la momentul actual România a intabulat gratuit doar 30% din suprafaţa agricolă, adică doar 2.831.457,06 hectare de teren, dintr-un totalul de 9.541.389,45 de hectare.” a declarat senatorul.

Caracota a transmis o solicitare ministerului de resort pe această temă: “Constatând situaţia critică şi faptul că temerile fermierilor sunt justificate, am solicit Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să identifice imediat soluţiile optime pentru accelerarea procesului de cadastrare sistematizată în special pentru terenurile agricole extravilane.”

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media