Agenda parlamentară: Dumitru Lupescu (USR) discuții pe teme de apărare și securitate cu omolgii bulgari

Comisia pentru securitate internă și ordine publică din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria se află zilele acestea în Parlamentul României pentru discuții cu membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților. Delegația bulgară este condusă de președintele  comisiei, Tsvetan Tsvetanov.

“ Programul vizitei a inclus și o reuniune bilaterală consultativă la Comisia pentru apărare din Camera Deputaților, în cadrul căreia am abordat pe larg subiecte de interes comun, precum președinția Consiliului UE și modalități de consolidare a cooperării bilaterale și regionale. La reuniune a luat parte și ministrul delegat pentru afaceri europene.
Demne de amintit sunt vizitele la Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Jandarmeriei, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Garda de Coastă, SCOMAR, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și Centrul Sud Est European de Aplicare a Legii – SELEC, singura organizație din sud-estul Europei ce acționează în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere la nivel operațional.

Un moment marcant din cadrul vizitei delegației bulgare a fost semnarea Declarației Comune dintre cele două Comisii de apărare. Acest act reprezintă o (re)asumare a voinței comune de intensificare a cooperării în materie de afaceri interne, pentru o mai bună coordonare a pozițiilor celor două părți și pentru acțiuni concertate la nivel european.
Am fost așadar onorați să primim vizita delegației omologilor bulgari și să reînnoim pe această cale relațiile bilaterale în sectorul comun de activitate.” a declarat Dumitru Lupesc, deputatu USR de Dâmbovița, secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaților.


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro