Agenda parlamentară: Claudia Gilia (PSD) – mesaj pentru participanții la cel mai longeviv concurs de literatură din ţară: „Moştenirea Văcăreştilor”

COMUNICAT DE PRESĂ

Cuvintele sunt frânturi din suflet. Aşternute pe hârtie, ele dezvăluie trăiri, influenţează caractere, generaţii şi schimbă vieţi. Astfel, moştenirea oricărui popor o reprezintă limba acestuia, care oglindeşte, asemenea unei fotografii fidele, momente din evoluţia sa. Aşa cum spunea şi Ienăchiţă Văcărescu în înflăcăratul său „Testament”, respectul limbii române este similar cu cinstirea patriei.

Accesul la valorile culturii, formarea intelectuală şi morală, toate sunt mijloace de cunoaştere a limbii române şi tocmai de aceea, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa duce mai departe tradiţia organizării celui mai longeviv Festival-concurs de literatură din ţară – „Moştenirea Văcăreştilor”  (ajuns anul acesta la cea de-a 49-a ediţie), care încurajează tinerii artişti să iasă din anonimat şi să împartă cu publicul larg creaţiile lor poetice. Este o şansă dată limbii române de a adăuga în lada sa de zestre atât noi opere valoroase, cât şi noi firi vizionare, slujitori ai slovei scrise.


Iar faptul că la fiecare final de festival organizatorii tipăresc un volum de lucrări, ce păstrează în ele, însăşi gândirea unei generaţii, este dovada clară că moştenirea de care vorbea Văcărescu, nu doar că nu se va pierde, ci va căpăta tot mai multă valoare.

Îi felicit pe toții participanți, și în mod special, pe laureați, care ne-au încântat sufletul și mintea cu creațiile lor

 

Claudia GILIA, deputat PSD

Alături de George Coandă, de mai multe ori laureat al festivalului, prima dată în 1971 – premiul „Ienăchiţă Văcărescu”, pentru poezie.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca