Agenda parlamentară: Claudia Gilia (PSD) le-a facilitat copiilor din Cornești o vizită la expoziția ”Aurul și Argintul Antic al României”

Elvi clasei a  IV din Cornești au vizitat în acest weekend Expoziția ”Aurul și Argintul Antic al României” deschisă la Muzeul de Istorie din Târgoviște. Vizita a avut loc cu sprijinului președintei OFPSD Dâmbovița, deputatul Claudia Gilia.

Bucuria de a fi în mijlocul copiilor, dar și emoția de a împărtăși cunoștințe despre istoria și bogățiile acestei țări au fost coordonatele zilei petrecute alături de copii și cadrele didactice din Școala Cornești, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Expoziția ”Aurul și Argintul Antic al României” i-a purtat pe micii vizitatori prin istoria milenară a poporului român, iar cele peste 1000 de artefacte din metale prețioase, adevărate capodopere ale orfevrăriei, au stârnit interesul și, de multe ori, uimirea elevilor din Cornești.

Aceștia au putut admira tezaurele de la: Pietroasele – judeţul Buzău (Cloşca cu puii de aur), Grădiştea Muncelului – judeţul Hunedoara (brăţările dacice), Buneşti Avereşti – judeţul Vaslui (diadema), Ostrovul Mare şi Hinova – judeţul Mehedinţi, Cucuteni Băiceni – judeţul Iaşi, etc. Este datoria fiecăruia dintre noi să cultivăm copiilor noștri dragostea de țară și respectul față de istoria sa. APROAPE DE OAMENI!”  a precizat aceasta despre eveniment.

Claudia Gilia este deputat de Dâmbovița, la primul mandat și cadrul universitar al Facultății de Drept din cadrul Universității Valahia.


Cei interesați mai pot vizita expoziția ”Aurul și Argintul Antic al României” la Muzeul de Istorie din Târgoviște doar până pe 25 februarie. După această dată, exponatele se vor întoarce în muzeele din care provin.

 

 

 

 

 

 

 

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca