Agenda parlamentară: Cezar Preda (PNL) – îngrijorat de lipsa fondurilor necesare pentru plata salariilor în 13 primării din județ

13 unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovia: Cojasca, Contești, Iedera, Lucieni, Malu cu Flori, Morteni, Ocnița, Râu Alb, Runcu, Voinești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi nu au bani de salarii pentru lunile noiembrie și decembrie. Situația se datorează majorărilor salariale pe care primăriile le-au făcut în baza legii salarizării unitare.

Deputatul de Dâmbovița, Cezar Preda, a cerut lămuriri ministrului Administrației Publice și Fondurilor Europene. Deputatul vrea să știe dacă smele necesare vor fi acoperite de la bugetul de stat și dacă ministerul ete pregătit pentru valul de procese ce vor fi intentate de angajații care nu își vor primi salariile.

 

 

Î N T R E B A R E

Adresată: Domnului Paul STĂNESCU, Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene

De către : Cezar-Florin PREDA, deputat PNL de Dâmbovița

Obiectul întrebării: lipsa fondurilor necesare pentru plata salariilor angajaților unităților administrativ-teritoriale

  

                        Stimate domnule viceprim-ministru,

           

Este un fapt de notorietate faptul că legea salarizării bugetarilor a condus la falimentul autorităților administrației publice locale cu un număr mic de locuitori. Era nevoie de încă o măsură în plus pentru a analiza mai serios capacitatea unor unități administrativ-teritoriale de a gestiona propriile resurse.

Doar la nivelul județului Dâmbovița sunt 13 primării care nu au resurse financiare pentru plata salariilor și pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare până la finele anului.

Având în vedere situația de fapt, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicați:

  • Care este viziunea ministerului pe care îl conduceți cu privire la aplicarea legii salarizării de către primari și președinții consiliilor județene?
  • În situația unităților administrativ-teritoriale care se află în prag de faliment, putem vorbi de dezvoltare locală în absența resurselor financiare pentru investiții?
  • Ați avut o discuție cu ministrul muncii și justiției sociale și cu ministrul finanțelor publice în vederea acoperirii sumelor necesare?
  • Aveți în vedere faptul că angajații care nu își primesc salariile vor da în judecată autoritățile administrației publice locale? Ce măsuri veți dispune pentru a nu se ajunge în această situație?

 

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Cezar-Florin PREDA

Deputat PNL de Dâmbovița


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro