Agenda parlamentară: Cezar Preda (PNL) – acuză epurari politice la vârful inspectoratelor școlare, inclusiv la Dâmbovița

Neregulile sesizate de deputatul Cezar Preda, ministrului educației, cu privire la neregulile din evaluarea activităţii managerial desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic (nereguli recunoscute de minister care singur afirmă ca îmbracă forme penale) s-a rezolvat din rău, în mai rău.

La a doua evaluare, cele mai slabe calificative le-au primit inspectorii care nu sunt din partidele aflate la guvernare. Ei au luat bine sau chiar satisfăcător. Calificativul nu le mai permite să ocupe funcii de inspectori sau să obțină salarii de merit, ca profesori. În această situație este și inspectorul general școlar, Ion Sorin, membru PNL.

”Avem aici (în Dâmbovița, n.r.) un inspector general, Ion Sorin, profesor de matematică, căruia eu personal puteam să îi reproșez, ca președinte de organizație și apoi ca deputat de Dâmbovița, o lipsă de implicare în activitatea politică. Dar niciodată, acestui om, nu am cum să îi reproșez activitatea profesională. (…) dar să îi dai domnului Ion Sorin, profesor de matematică eminent, calificativul BINE, astfel încât el să nu mai poată să ocupe niciodată funcția de inspector general, el să nu poată să ia salariu de merit ca profesor de matematică, mie mi se pare un abuz fără margini”, a declarat Cezar Preda, subliniind că în țară sunt mult mai multe astfel de cazuri, unele chiar mai grave.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro