Agenda parlamentară: Carmen Holban (PSD) – interpelare pentru ministrul sănătaţii, pe subiectul unor modificări la Legea Farmaciei

Interpelare adresată în plenul Camerei Deputaților, ministrul Sănătății, domnul FLORIAN DOREL BODOG

Domnule Ministru,

Vă interpelez în legătură cu un subiect cu care am fost sesizata de farmacistii din unitatile farmaceutice din judetul Dambovita cu privire la amenzile si sanctiunile prevazute in OUG nr. 58/2017 (n.r.pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008 ). Daca in vechea lege amenzile si sanctiunile erau cele mai mari intre 10.000 si 20.000 acum sunt intre 50.000 si 100.000 ron, multe dintre ele adaugand pe langa amenda si inchiderea farmaciei sau retragerea autorizatiei de functionare fara a specifica pe ce perioada ( expl. Art. 38, art. 38 alin. 1, art. 38 alin. 2).


Domnule Ministru, Preventia este o prioritate, aceste sanctiuni ar putea fi aplicate dupa ce farmaciile la prima abatere ar primi un avertisment sau un proces verbal cu recomandari si termene, nu direct amenda si inchiderea unitatii.

A fost introdusa a cincea institutie – DSP-ul care prin medic/farmacist controleaza o farmacie pentru a putea functiona si anume: pe langa Casa de Asigurari care face acreditarea farmaciilor, Colegiul farmacistilor care face certificarea Regulilor de Buna Practica, ANM care verifica trasabilitatea medicamentelor, retragerea si valabilitatea medicamentelor inclusiv conditiilor de temperatura si umiditate si bineinteles Ministerul Sanatatii care emite si retrage autorizatiile de functionare ale farmaciilor fara a mai adauga institutiile fiscale, unitatiile farmaceutice fiind societati comerciale.

Avand in vedere ca farmaciile sunt considerate intreprinderi mici, dupa politica de preturi si politica de sanctionare fara avertizare sau recomandari cu termene, multe se pot inchide, dar ele s-au deschis pentru ca pacientul sa aiba cat mai usor acces la medicament, venind in sprijinul pacientului.

Fata de cele mentionate va rugam, domnule Ministru sa analizati.
Solicit răspuns scris.

Cu deosebită considerație,

HOLBAN CARMEN GEORGETA
Deputat PSD de DâmbovițaGurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca