Agenda parlamenară: Iancu Caracota (PNL) – solicită reducerea  impozitului pe venit pentru fermierii afectaţi de fenomenele hidrometeorologice

Senatorul liberal, Iancu Caracota, a solicitat ministrului Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice să analizeze posibilitatea reducerii  impozitului pe venit pentru fermierii afectaţi de fenomenele hidrometeorologice. Caracota apreciază că sectorul agricol va cunoaşte anul acesta una dintre cele mai slabe recolte , ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme.

Stimate domnule ministru,

În calitate de senator, vă supun atenţiei dumneavoastră situaţia pagubelor din sectorul agricol cauzate de fenomenele hidrometeorologice care au afectat  România la începutul acestui an. Majoritatea judeţelor din ţară au fost grav afectate în luna mai de ploi torenţiale însoţite de grindină care au compromis sute de mii de hectare de culturi agricole de bază –  în proporţie de până la 70-80%, concomitent a fost afectată şi producţia de legume şi fructe sau de viţă de vie.       Pe lângă acestea se mai adaugă şi alţi factori,  precum: temperaturile ridicate de la începutul anului şi lipsa precipitaţiilor, care contribuie la scăderea semnificativă a producției agricole autohtone.

Astfel, având în vedere că sectorul agricol va cunoaşte anul acesta una dintre cele mai slabe recolte , ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme, vă solicit respectuos să analizaţi împreună cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii posibilitatea reducerii  impozitului pe venit pentru fermieri.” spune senatorul  Iancu Caracota.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro